Green Farm Energy

Aangeboden door Green Farm Energy

Is uw zonneproject te verzekeren en financieren?

13 December 2019

Zonnepanelen op uw dak of grond kunnen het bedrijfsrendement een stevige impuls geven. Maar wat zijn de risico’s van een solarproject? En wat betekent dit voor de verzekeringen die u nodig heeft en de financierbaarheid? Zaken die Green Farm Energy niet over het hoofd ziet.

Momenteel willen verzekeraars zonne-installaties op daken vaak niet meer verzekeren. Ook worden de premies voor daken met zonnepanelen flink verhoogd. Een vervelende situatie. Green Farm Energy zorgt voor een volledige dekking, voor zowel de installatie als het gebouw eronder, en neemt de kosten hiervoor voor eigen rekening. Zo wordt de eigenaar niet geconfronteerd met ‘verborgen’ kosten achteraf.

De verzekering is misschien wel de belangrijkste zaak die bepaalt of een zonneproject realiseerbaar is of niet, weet Joachim Schroeter, General Manager van Allianz Climate Solutions. Het bedrijf is onderdeel van de Allianz Group en heeft veel expertise in huis van de markt voor hernieuwbare energie, zoals solar en wind. Daarmee is Allianz een belangrijke partner van Green Farm Energy die ondernemers in een vroeg stadium van het juiste advies kan voorzien.

Uitgebreide analyses
De rol van Allianz Climate Solutions (ACS) reikt verder dan het verzekeren van een project. “Hoe voer je een goed zonneproject uit? En hoe doe je dat op een dusdanige manier dat niet achteraf de financiering of verzekering heel duur uitvalt? Dat is waar onze adviseurs dagelijks mee bezig zijn”, vertelt Schroeter. ACS verzorgt onder meer uitgebreide project- en risicoanalyses, financieel advies en evaluaties van markt- en technologieontwikkelingen.

En dat is maatwerk, weet Schroeter uit ervaring. Zo is ACS onder meer betrokken geweest bij De Groene Hoek II in Hoofddorp, één van de grotere zonneprojecten in Nederland op 24 hectare landbouwgrond onder de rook van Schiphol. “Onze specialisten hebben een belangrijke adviserende rol gehad in de opzet van het project. Daarbij is goed gekeken naar de verzekeringsoplossing, wat gezien de grootte van het project geen vanzelfsprekendheid is.”

Schroeter noemt De Groene Hoek een mooi voorbeeldproject. “De locatie, dicht bij een luchthaven, is eigenlijk een hele slimme keuze. Een luchthaven heeft ontzettend veel energie nodig. Het is mooi als je dat duurzaam kunt produceren.”

Meer informatie
Overweegt u ook te investeren in een zonneweide of zonnepanelen op uw dak? Dan kan Green Farm Energy u van begin tot eind begeleiden in dat traject. Transparantie staat daarbij voorop. Bovendien profiteert u van jarenlange ervaring en financiële zekerheid.

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox