Green Farm Energy

Aangeboden door Green Farm Energy

Financiering nodig voor een zonne-energieproject?

27 Februari 2020

Vanaf de maand maart is het mogelijk om als derde partij financiering aan te vragen bij TRIO Investment, initiatiefnemer van Green Farm Energy. Daarmee moeten zonne-energieprojecten makkelijker van de grond komen. 

TRIO Investment ziet dat veel partijen moeite hebben om zonne-energieprojecten gefinancierd te krijgen. “Dat is jammer voor eigenaar en installateur, én voor de samenleving welke nog steeds CO2 blijft produceren”, stelt project developer Abel de Voogd. “Vaak is er subsidie aangevraagd via de Stimuleringsregeling Duurzaam Energie (SDE+) die niet benut kan worden. Niet voor niets blijft meer dan een derde van alle SDE+-aanvragen ongebruikt liggen.”

Stabiele inkomstenstroom
TRIO Investment biedt nu de mogelijkheid om financiering aan te vragen voor dergelijke projecten. Traditionele financiers zijn niet altijd bekend met het product zonne-energie of hebben interne regels en procedures die financiering belemmeren. “Soms onbegrijpelijk voor een eigenaar, die aangeeft dat zonne-energie juist een stabiele inkomstenstroom genereert, naast de gewone business”, aldus De Voogd.

Doordat TRIO Investment zich dagelijks bezighoudt met financiering van zonne-energieprojecten is er veel inzicht en kennis opgebouwd. Het bedrijf kan daardoor volgens de Voogd beter beoordelen wat de risico’s zijn en zet tools in om deze risico’s voor eigenaar en financier tot een minimum te beperken. Naast de mogelijkheden om als eigenaar het dak te verhuren of een contract af te sluiten voor operationele lease van een pv-installatie biedt TRIO Investment nu dus ook financiering aan voor projecten die het niet zelf installeert. 

“Om dergelijke projecten goed uit te laten komen, financieren wij de projecten tot 17 jaar”, vertelt De Voogd. “Heb je een project groter dan 100 kilowattpiek waarvan je de opbrengsten zelf wilt gebruiken maar het geld ontbreekt voor de uitvoering? Neem dan contact op met ons op voor de mogelijkheden.”

TRIO Investment is aanwezig op de vakbeurs Solar Solutions op stand A2. De vakbeurs vindt plaats op 17, 18 en 19 maart 2020. Professionele bezoekers kunnen gratis toegangskaarten bestellen via de website van Solar Solutions door gebruik te maken van de actiecode ‘SOLARMAG’.

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief