KWS

Aangeboden door KWS

Heeft u ook krachtvoermaïs geoogst?

14 Oktober 2020

Er is dit seizoen wederom meer Megusto geteeld, en niet zonder reden. Al voor het vierde achtereenvolgende jaar komt dit maïsras als beste uit de bus met de hoogste voederwaardeopbrengst op de Aanbevelende Rassenlijsten van Nederland en België.

Dit bewijst overduidelijk de kwaliteit van Megusto. Naast de hoogste korrelopbrengst komt dat ook tot uiting in goede cijfers voor de landbouwkundige eigenschappen, zoals vroegheid bloei. Ook roemen telers van Megusto de hoge voederwaarde op basis van de kuiluitslag. Dit leidt niet alleen tot een hoge zetmeelopbrengst, maar ook tot een hoge zetmeelconcentratie en verteringscoëfficiënt van de totale organische stof. Dit resulteert in veel glycogene energie wat sterk melkdrijvend werkt, waardoor bespaard kan worden op de krachtvoerkosten.

Megusto is een vroege enkelvoudige hybride met een FAO 220. Het ras is daarom zeer geschikt om te zaaien op alle grondsoorten in heel Nederland en België. Ook is het ras door zijn vroegheid in de korrel zeer geschikt om te oogsten voor 1 oktober. Dat is dit jaar ook weer overduidelijk gebleken.

Veel energie en eiwit
De teelt van Megusto in combinatie met de nazaai van Snelle Lente Rogge is daarom een zeer interessante oplossing om veel energie en veel eiwit van eigen grond te oogsten. Vraag uw regionale KWS-adviseur naar adressen van telers met deze praktijkervaring! Het ras kenmerkt zich door zijn stevige en gedrongen gestalte. De kolven zijn zeer uniform en tot de top gevuld.

Krachtvoermaïs
Met Megusto wordt er meer zetmeel per hectare en per kilogram droge stof geoogst, waardoor er minder krachtvoer hoeft te worden aangekocht. Daarom is de term 'krachtvoermaïs' voor Megusto een zeer terechte.

Wilt u meer informatie over Megusto? Neem dan contact op met uw regionale KWS-adviseur of kijk op www.kwsbenelux.com.

Wanneer u voor 1 januari 2021 Megusto bestelt, komt u in aanmerking voor €5 per eenheid aan vroegbestelkorting!

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden