MF

Aangeboden door Massey Ferguson

'Het totaalplaatje van MF bevalt me prima!'

29 December 2020

Gevraagd naar zijn favoriete trekkerklussen hoeft Harry Bakker niet lang na te denken. "Ploegen en de voorjaarsgrondbewerking", zegt de akkerbouwer in Zeewolde resoluut. "Met ploegen rond je het seizoen af en leg je de basis voor volgend jaar. Dat vind ik een bijzonder moment. Maar ook het zaaiklaar leggen in het voorjaar mag ik graag doen. Met de koppensneller voorop en de sneleg achterop schiet het lekker op. Daar hou ik van."

De MF-tractoren waarmee Bakker het werk rondzet, leveren een belangrijke bijdrage aan zijn werkplezier. "Klopt, zegt Bakker, ik stap altijd met plezier op de trekker. De cabine is een lekker comfortabele werkplek met prima voorasvering en standaard veel luxe. Dat hebben ze bij MF beter voor elkaar dan menig ander merk. En het schakelen gaat heel soepel. Ik kan daar echt van genieten." Ook het bedieningsgemak van zijn MF's kan de Flevolandse akkerbouwer wel waarderen. "De trekkers hebben veel handige functies, bijvoorbeeld het automatisch inschakelen van het sperdifferentieel of de aftakas. Ook dat soort dingen draagt bij aan het rijplezier."

Vijf keer Massey Ferguson
Bakker is van jongs af aan opgegroeid met MF. Ook zijn vader bleef het merk, op twee kleine uitstapjes na, zijn hele leven trouw. Bakker heeft momenteel vijf MF's in de schuur staan; een MF 7278 Cerea maaidorser en vier trekkers. Drie daarvan beschikken over een Dyna 6 powershift transmissie: een MF 6470 met 150 pk, een MF 6480 met 200 pk onder de motorkap en een MF 7619 die 220 pk in huis heeft. Harry's nieuwste aanwinst, een jong gebruikte MF 6616 van 160 pk heeft een Dyna VT vario-transmissie. "Ik rij eigenlijk net zo lief met een powershift", zegt Bakker, "dan hou je toch wat meer vermogen over. Maar voor het fijnere werk is zo'n Dyna VT-transmissie ook wel plezierig. Ik ga de MF 6616 vooral gebruiken voor het spuitwerk en het uien rooien."

Taaie motoren
Behalve gebruiksgemak en rijplezier moeten de trekkers natuurlijk ook gewoon goede prestaties leveren. Ook daar laten de MF's geen steken vallen, verzekert Bakker. "De Agco Power motoren van MF zijn hele taaie krachtbronnen. Die geven het niet gauw op. Bovendien hebben MF's vergeleken met veel andere merken een gunstige gewicht/vermogen verhouding. Dat is mooi als je zuinig op je grond bent."

Gewoon dik in orde
Alles overziend begrijpt Bakker best waarom MF wereldwijd het meest verkochte trekkermerk is. "Ik ben niet met MF getrouwd. En als ik mij oriënteer op een andere trekker, kijk ik goed om me heen. Maar ik kom altijd weer bij MF uit. Het totaalplaatje is bij MF gewoon dik in orde."

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief