Kennispartner

Zonnepanelen op het dak

Grote zonnepaneleninstallaties in de agrarische sector, die veel duurzame stroom opwekken en de ondernemer een hoog rendement geven op zijn investering. Dat is waar wij goed in zijn. Agrarische ondernemers kiezen voor ons omdat wij installaties leveren die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen en omdat wij gericht inzicht geven in de opbrengst van de zonnepaneleninstallatie. Inmiddels hebben we meer dan 800 succesvolle installaties draaien in heel Nederland. www.zonnepanelenophetdak.nl

Zonnepanelen op het dak

PVT-panelen: bespaar op stroom én gas

Met de stijgende gas- en stroomprijzen is kostenbesparing meer dan welkom. Met PVT-panelen is dit mogelijk, omdat dit paneel zowel zonne-energie als zonnewarmte opwekt. Een interessante combinatie voor agrariërs met een hoog gasverbruik.
30 November 2021
Zonnepanelen op het dak

Het beste verdienmodel met zonnepanelen

Een zonnepaneleninstallatie bestaat uit verschillende onderdelen. De zonnepanelen vormen samen de omvormers, het hart van de installatie. Zonnepanelen produceren gelijkstroom, omvormers zetten deze stroom om in het voor ons bruikbare wisselstroom.
12 November 2021
Zonnepanelen op het dak

SDE++ subsidieronde nu nog open

Om ondernemers te stimuleren in duurzame energie te investeren, heeft de overheid de SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energie) in het leven geroepen. Deze subsidie maakt het voor ondernemers financieel aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Maak hier nu nog gebruik van!
14 Oktober 2021
Zonnepanelen op het dak

SDE++ subsidie voor PVT-panelen: bespaar op gas

Breng uw gasrekening naar beneden met PVT-panelen. Een PVT-paneel is een combinatie van een zonnepaneel en een thermische collector. U kunt met hetzelfde dakoppervlak zowel zonne-energie als zonnewarmte opwekken. Daarmee bespaart u op stroom én gas. Dit jaar is voor deze oplossing SDE++ subsidie beschikbaar.
30 September 2021
Zonnepanelen op het dak

Belastingvoordeel bij aankoop zonnepanelen

Om je bedrijf levensvatbaar te houden moet je blijven investeren. Veel agrariërs hebben een eenmanszaak, maatschap of VOF. Heeft u een goed jaar gedraaid? Dan betaalt u al snel bijna 50% aan belasting.
28 September 2021
Zonnepanelen op het dak

Buitenland investeert in energietransitie Nederland

Het Barneveldse Zonnepanelen op het dak B.V. is onderdeel geworden van Elevion Group B.V. Hiermee wil het Tsjechische bedrijf investeren in de energietransitie in Nederland. Voor de zonnepanelenexpert betekent deze strategische overname nieuwe toekomstkansen.
1 September 2021
Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen? Kies voor een agrarisch specialist

Steeds meer agrariërs investeren in een zonnepaneleninstallatie. Dit doen ze enerzijds voor het milieu, anderzijds om een inkomstenbron aan te boren die buiten de agrarische sector staat. Kiezen voor een installateur die de weg weet op landbouwbedrijven praat niet alleen makkelijk, maar is ook van belang voor een installatie van kwaliteit.
19 Augustus 2021
Zonnepanelen op het dak

Dit kunt u verdienen met zonnepanelen

Bespaar een hoop stroomkosten door te investeren in een zonnepaneleninstallatie. Nog mooier: verdien er geld mee! Een investering in zonnepanelen is er eentje die zich binnen afzienbare tijd terugbetaalt.
22 Juli 2021
Zonnepanelen op het dak

5x Deze collega’s verdienen bij met SDE++

De SDE++ subsidie maakt een investering in zonnepanelen economisch interessant. Een ondernemer die gebruik maakt van SDE++ ‘boert met zijn dak’. Dankzij de subsidie verdient hij op drie manieren geld. Lees waarom deze vijf agrariërs gebruik maakten van SDE++.
6 Juli 2021
Zonnepanelen op het dak

Vraag nu uw SDE++ subsidie aan

Investeer slim en met een groot rendement. Een investering in zonnepanelen met een SDE++ subsidie is financieel heel interessant. In oktober gaat de nieuwe SDE++ aanvraagronde open. Wees er op tijd bij!
24 Juni 2021
Zonnepanelen op het dak

Subsidieregeling SDE++ 2 weken later open

De overheid heeft besloten de SDE++ subsidieregeling van 2021 later open te stellen. Gemeenten en provincies kunnen de vele aanvragen niet binnen de eerder gestelde periode verwerken. De SDE++ is een populaire subsidie die zorgt voor een financiële steun in de rug bij het investeren in duurzame energie.
9 Juni 2021
Zonnepanelen op het dak

Laat 5 miljard SDE++ subsidie niet lopen

In september gaat er weer een nieuwe SDE++ subsidieronde open. Dé kans voor ondernemers om te investeren in duurzame energie. Dat is financieel interessant want middels SDE++ kan een ondernemer op drie manieren geld verdienen.
26 Mei 2021
Zonnepanelen op het dak

Netproblemen? Dit is dé oplossing

In Nederland zien steeds meer bedrijven en particulieren de voordelen van het produceren van hernieuwbare energie. Hoewel ons energienet een van de betrouwbaarste ter wereld is, vraagt een net dat al die opgewekte energie moet verwerken om aanpassingen. Op het moment dat in Nederland de zon volop schijnt, heeft het net moeite om alle opgewekte energie te verwerken. De spanning wordt te hoog. Resultaat: de omvormers klappen uit.
19 Mei 2021
Zonnepanelen op het dak

Rendement met investering in groene stroom

“Wij wilden vergroenen en gingen nadenken over een investering in zonnepanelen”, vertelt Pluimveehouder Johan Stoop. Hij kwam er al snel achter dat zonnepanelen op het dak niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Hij liet 2.268 zonnepanelen op zijn dak installeren.
10 Mei 2021
Zonnepanelen op het dak

Krijg zonder moeite een SDE++ beschikking

Wilt u geld verdienen met een zonnepaneleninstallatie? Vraag dan een SDE++ subsidie aan. Deze interessante regeling maakt het voor agrariërs financieel aantrekkelijk om een extra inkomstenbron te generen voor hun onderneming door de productie van hernieuwbare energie. Iemand met een SDE++-beschikking verdient op 3 manieren geld. Het aanvragen van een subsidie is helemaal eenvoudig: Zonnepanelen op het dak B.V. neemt dit werk gratis en vrijblijvend voor u uit handen.
29 April 2021
Zonnepanelen op het dak

Accu op het erf? Hoe sneller, hoe beter

Een ruime meerderheid van de Nederlandse agrariërs kan niet wachten om een accu op het erf te plaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van Zonnepanelen op het dak B.V. naar de visie van de agrariër over winstgevend verduurzamen. Doormiddel van een accu op het erf bewaart de agrariër de opgewekte energie voor momenten dat hij dat nodig heeft. Dat betekent: geen inkoop meer van dure energie.
23 April 2021
Zonnepanelen op het dak

Scope 12: het bewijs van een kwaliteitsinstallatie

Zonnepaneleninstallaties nemen steeds meer een deel van de energieproductie voor hun rekening. Dit zal in de toekomst nog wel zo blijven. Helaas worden niet alle zonnepaneleninstallaties zorgvuldig geïnstalleerd. Dat is zonde! Het zorgt namelijk voor onveilige situaties en verlies van rendement. Om het voor de consument gemakkelijker te maken voor kwaliteit en veiligheid te kiezen, is het keurmerk 'Scope 12' in het leven geroepen: dé inspectie voor een zonnestroominstallatie.
13 April 2021
Zonnepanelen op het dak

Aanschaf zonnepanelen, waar let je op?

Dat een investering in zonnepanelen erg interessant is, is inmiddels bij veel ondernemers wel bekend. Een investering in zonnepanelen kan gemakkelijk 7 procent rendement opleveren. Met een SDE++ subsidie wel 15 jaar lang. Stel u heeft besloten om bij te gaan verdienen met een zonnepaneleninstallatie, waar moet u dan op letten wanneer u met een zonnepanelenaanbieder in zee gaat?
29 Maart 2021
Zonnepanelen op het dak

€5 miljard SDE++ in september beschikbaar

Eind september van dit jaar gaat de subsidieregeling SDE++ weer open. Minister van 't Wout van Economische zaken en Klimaat heeft dit aan de Tweede Kamer gemeld. Er is voor 2021 5 miljard euro beschikbaar gesteld om Nederlandse bedrijven te stimuleren hernieuwbare energie te produceren en CO2-uitstoot te verminderen. Dit betekent voor veel agrarische ondernemers hét moment voor een duurzame investering.
15 Maart 2021
Zonnepanelen op het dak

Stop inkoop dure stroom: zet een accu op het erf

Zonnepanelen op het dak zet een volgende stap richting een nog duurzamere en goedkopere toekomst. Door middel van een accu op het erf bewaart de agrariër de opgewekte energie voor momenten dat hij dat nodig heeft. Dat betekent: geen inkoop meer van dure energie.
4 Maart 2021
Zonnepanelen op het dak

Een juiste installatie levert meer euro's op

Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk rendement halen uit je investering. Je komt dan voor de keus te staan: kies je voor goedkoop, of kies je voor kwaliteit? Als het gaat om zonnepanelen speelt de kennis en kunde van een installateur een grote rol. In dit artikel duiken we in op de vraag: Hoe groot is de invloed van de installateur op het te behalen rendement?
19 Februari 2021
Zonnepanelen op het dak

Belastingvoordelen en subsidies van 2021

In 2021 heeft de overheid het aantal subsidies en fiscale voordelen opnieuw uitgebreid en verhoogd. Daarmee willen ze ondernemers stimuleren om in zonnepanelen te investeren. In dit artikel geven we een overzicht van alle huidige belastingvoordelen en subsidies voor zonnepanelen.
22 Januari 2021
Zonnepanelen op het dak

'Het verdienmodel was doorslaggevend'

Aan zijn melkveebedrijf met 130 koeien heeft Marcel Rutte (55) werk genoeg. Toch slaagde hij er dit jaar in om een extra inkomstenbron aan te boren. 1.776 Canadian Solar zonnepanelen hebben zijn onderneming toekomstbestendiger gemaakt.
11 December 2020
Zonnepanelen op het dak

'Gemakkelijk geld besparen en verdienen'

Nederland wordt steeds duurzamer. Steeds meer agrarisch ondernemers kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Het is belangrijk voor het milieu, maar als ondernemer telt het financiële rendement natuurlijk zwaar mee.
13 November 2020
Zonnepanelen op het dak

Primeur: 'Eigen panelen zonder te investeren'

Een onderneming vergroenen met zonnepanelen, zonder daarvoor een lening af te sluiten. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het Barneveldse bedrijf Zonnepanelen op het dak maakt het sinds deze week mogelijk. Een primeur in Nederland.
13 Oktober 2020

Nederlandse boer wordt ook energieboer

De huidige ontwikkelingen maken investeren in zonne-energie steeds interessanter. 'Nederlandse boeren zijn straks ook energieboeren', zegt Jan Aernoud van Eeken, CEO van Zonnepanelen op het dak. In deze aflevering van CEO in Agribusiness deelt hij zijn visie en uit zijn zorgen over de beperkte netwerkcapaciteit.
10 Oktober 2020
Zonnepanelen op het dak

Verlopen SDE+-subsidie is weggegooide goudmijn

Een agrariër met een SDE+-subsidiebeschikking heeft goud in handen. Een investering in zonnepanelen kan gemakkelijk 9% rendement per jaar opleveren, en dat 15 jaar lang. Dat percentage kan verder oplopen voor ondernemers die een gunstige SDE+-beschikking hebben uit 2017, 2018 of 2019.
28 September 2020
Zonnepanelen op het dak

Extra winstmarge door zonnepanelen

Veel agrarische bedrijven hebben er mee te maken: steeds meer partijen die er met een deel van de marge vandoor gaan. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het bedrijf. Varkenshouder Johnny Hogenkamp investeerde in zonnepanelen om zijn margeverlies te herstellen.
11 September 2020
Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen voor risicospreiding

Nederland is een ideaal land voor zonnepanelen. De zon schijnt veel en het is niet té warm. Ondernemers profiteren bovendien van aantrekkelijke subsidies van de overheid.
21 Augustus 2020
Zonnepanelen op het dak

6 tips van de specialist voor zonnepanelen op uw bedrijf

Als je door Nederland rijdt zie je steeds meer grote zonnepaneleninstallaties. Gezien de gunstige prijzen is dit wellicht een moment om na te denken over de voordelen van zonnepanelen op het dak van uw agrarisch bedrijf. Specialist Jan Aernoud van Eeken helpt u op weg met 6 tips.
17 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief