Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

7% rendement op investering zonnepanelen

15 Juni 2020

Met een investering in zonnepanelen zijn momenteel hoge rendementen te behalen. Door beschikbare subsidies voor zonnepanelen is een rendement tot ruim boven de 100% over een periode van 15 jaar niet ongewoon. Dat is vergelijkbaar met een gemiddeld rendement van 7% per jaar, 15 jaar lang.

De investering van een zonnepaneleninstallatie is gemiddeld tussen de 5 à 7 jaar terugverdiend. Maar daarna levert de installatie nog jaren geld op. En de opbrengsten daarvan kunnen flink oplopen. Het opwekken van groene energie is goed voor het milieu en daarbij houden afnemers van duurzame bedrijven. Het overgrote deel van de ondernemers kiest echter voor zonnepanelen vanwege de financiële voordelen.

Verdien geld met zonnepanelen
Er zijn reële schattingen te maken over de verdiensten van zonnepanelen op lange termijn. Daarbij wordt rekening gehouden met variabelen zoals het aantal zonuren, vervuiling van panelen, de inkoopprijs voor stroom en eventuele extra kostenposten zoals het vervangen van omvormers (gemiddeld na 10 tot 15 jaar). Er blijven dan in de huidige economie maar weinig investeringen over die zoveel rendement halen als de investering in zonnepanelen.

Stel een ondernemer heeft 1.000 m2 dakoppervlakte en verbruikt jaarlijks 100.000 kWh aan energie. Hij kan in aanmerking komen voor de nieuwe SDE++-subsidie (de vervanger van de SDE+-subsidie), waarmee hij 15 jaar lang subsidie krijgt per opgewekte kWh. Ook bespaart hij flink op zijn energiekosten, omdat hij zijn opgewekte energie gratis kan verbruiken. Alle energie die zijn zonnepanelen opwekken maar die hij niet verbruikt, gaat het net op, waar hij een vergoeding van de netleverancier voor krijgt.

De subsidie stopt na 15 jaar, maar zijn zonnepanelen kunnen zeker nog 10 jaar mee. Daardoor gaat de ondernemer al die tijd door met besparen op zijn energiekosten. Ook ontvangt hij een vergoeding voor de niet verbruikte stroom. Zie ook het rekenvoorbeeld hieronder.

Rekenvoorbeeld

In bovenstaand rekenvoorbeeld 1 haalt de ondernemer 15 jaar lang een gemiddeld rendement van 7,34% per jaar. In rekenvoorbeeld 2 is dat rendement 6,83% per jaar.

Advies op maat
Meer weten over uw situatie en hoe groot rendement u kan halen uit een investering in zonnepanelen op uw dak? Voor advies op maat kunt u terecht bij Zonnepanelen op het dak B.V., een zonnepanelenspecialist die inmiddels meer dan 700 grote zonnepaneleninstallaties in Nederland heeft geplaatst en voor meer dan 465.000 zonnepanelen subsidie heeft aangevraagd en ontvangen.

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief