Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen? Kies voor een agrarisch specialist

19 Augustus 2021

Steeds meer agrariërs investeren in een zonnepaneleninstallatie. Dit doen ze enerzijds voor het milieu, anderzijds om een inkomstenbron aan te boren die buiten de agrarische sector staat. Kiezen voor een installateur die de weg weet op landbouwbedrijven praat niet alleen makkelijk, maar is ook van belang voor een installatie van kwaliteit.

Agrarische bedrijven beschikken over het algemeen over een uitgebreide groepenkast om alle installaties die zich op het bedrijf bevinden van stroom te voorzien. Wanneer daar zonnepalen bij komen, betekent dit: nog meer groepen in de meterkast. Het is nodig een zorgvuldige berekening te maken van hoeveel groepen er nodig zijn en hoe dik de kabels moeten zijn. Dit om storing met andere installaties te voorkomen. U wilt immers dat uw bedrijf gewoon door kan blijven draaien.

Spanning
Is er een verband tussen elektrische spanningsverschillen en het gedrag van dieren? Menig veehouder die daar een volmondig 'ja' op kan zeggen. Een installateur die ervaren is in het installeren van zonnepanelen op het dak van een landbouwbedrijf zal kabellussen voorkomen zodat het de dieren niet stoort. Tevens vermindert die installatiewijze de kans op blikseminslag.

Zware stoffen
Een landbouwbedrijf heeft vaak te maken met stof, zand, vocht en ammoniak. Deze factoren vragen om een zonnepaneleninstallatie die hiertegen kan. Een agrarisch specialist werkt met panelen en omvormers die tegen dit type vuil bestand zijn en optimaal blijven presteren. De installatie moet immers ondanks de zware omstandigheden niet inleveren op levensduur.

Goed geregeld
Een zonnepanelenspecialist die geregeld bij landbouwbedrijven over de vloer komt, weet als geen ander dat een agrarisch ondernemer altijd genoeg te doen heeft. Het geregel dat komt kijken bij het realiseren van een zonnepaneleninstallatie neemt heel wat tijd in beslag. Tijd die u wel beter kunt gebruiken. Geef het werk uit handen en laat de subsidieaanvraag of het contact met meetbedrijven en netbeheerders voor u regelen. Zo houdt u tijd over voor uw eigen bedrijf.

Kwaliteit verzekerd
De investering in zonnepanelen is er een die u voor jaren doet. U wilt dan ook verzekerd zijn van een kwaliteitsinstallatie op uw dak. Scope 12 is een onafhankelijke inspectie van uw hele zonnestroominstallatie. Een gekeurde installatie heeft een laag brandrisico, is veilig bevonden en levert een optimaal rendement. Het is nog niet verplicht om een zonnepaneleninstallatie na plaatsing te laten keuren volgens de Scope 12 inspectieregeling, toch vragen steeds meer verzekeraars hier wel om.

Zonnepanelen op het dak B.V.
De zonnepanelenspecialist Zonnepanelen op het dak B.V. is groot geworden in de landbouw. Hierdoor werd het bedrijf altijd gestimuleerd installaties op te leveren die aan de strengste eisen voldoen. Ze werkt alleen met materiaal dat bestand is tegen de zware stoffen op een landbouwbedrijf, zorgt voor een AC-installatie op maat en laat al haar installaties SCIOS Scope 12 keuren, zonder dat de kosten daarvoor op rekening van de klant komen.

Wilt u weten welk voordeel u kunt verdienen met een zonnepaneleninstallatie op uw bedrijf? Bereken het eenvoudig met deze calculator. Heeft u vragen of wilt u een offerte opvragen? Neem dan contact op met Zonnepanelen op het dak B.V.

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox