Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

Belastingvoordeel bij aankoop zonnepanelen

28 September 2021

Om je bedrijf levensvatbaar te houden moet je blijven investeren. Veel agrariërs hebben een eenmanszaak, maatschap of VOF. Heeft u een goed jaar gedraaid? Dan betaalt u al snel bijna 50% aan belasting.

Het is dan erg interessant om te investeren. Een investering in zonnepanelen is verstandig omdat het u veel oplevert.

Fiscale voordelen
Om de investering in duurzame energie te stimuleren, heeft de overheid verschillende fiscale voordelen in het leven geroepen. Bij de investering in zonnepanelen kunt u gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Wat houdt dat in?
Met EIA mogen zonnepanelenbezitters eenmalig 45,5% van de totale investeringskosten aftrekken van hun winst. Met KIA kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen extra aftrekken van uw winst. Deze twee voordelen mag u ook combineren. Dat betekent dus een voordeel van maximaal 73,5%.

Bijverdienste
Agrariërs hebben, om te overleven, bijverdiensten nodig. Zonnepanelen is een investering die je niet meer werk oplevert, maar wel een investering waar je binnen korte tijd de vruchten van plukt. Dit is ook een van de redenen dat geitenboer Teus de Jong in zonne-energie investeerde. "Je investeert in iets dat los staat van de agrarische sector", aldus De Jong. "Ik vind het belangrijk om meerdere poten onder mijn bedrijf te hebben."

Goedkope stroom
Het bedrag onderaan de factuur van de energierekening is de laatste jaren steeds meer omhoog gegaan. Stroom is duurder geworden. Met zonnepanelen bespaar je op de inkoop van dure stroom: energiebelasting en ODE (Opslag Duurzame Energie). Simpelweg omdat u uw eigen energie van het dak af kunt halen. Daarnaast kunt u met het opwekken van energie ook nog geld ontvangen.

Geld ontvangen
Afhankelijk van de aansluiting die u heeft, kunt u met zonnepanelen voordeel ontvangen. Heeft u een kleinverbruikersaansluiting (tot 3x 80 ampère), dan kunt u tot 2023 salderen. Met salderen levert u het teveel aan geproduceerde stroom aan het net. Ook na 2023 is salderen nog mogelijk, maar deze regeling wordt trapsgewijs afgebouwd. Heeft u een grootverbruikersaansluiting? Dan is het investeren in zonnepanalen middels SDE++ interessant. U verdient dan op drie manieren geld.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de verschillende fiscale voordelen en subsidies die te gebruiken zijn bij de investering van zonnepanelen? Kijk dan even op de website van Zonnepanelen op het dak B.V. Wilt u weten welk voordeel een zonnepaneleninstallatie u op kan leveren? Bereken het met deze gratis calculator.

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief