Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

SDE++ subsidie voor PVT-panelen: bespaar op gas

30 September 2021

Breng uw gasrekening naar beneden met PVT-panelen. Een PVT-paneel is een combinatie van een zonnepaneel en een thermische collector. U kunt met hetzelfde dakoppervlak zowel zonne-energie als zonnewarmte opwekken. Daarmee bespaart u op stroom én gas. Dit jaar is voor deze oplossing SDE++ subsidie beschikbaar.

Op het moment dat een zonnepaneel stroom produceert, komt er warmte van het paneel af. Deze warmte gaat normaal gesproken de lucht in. Een PVT-oplossing is een nieuwe techniek waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de warmte die vrijkomt wanneer zonnepanelen stroom opwekken. Door deze zonnewarmte te gebruiken, bespaart u op gas.

Zonnewarmte
Een PVT-paneel is een zonnepaneel met aan de achterkant een thermische collector. Deze collector maakt het mogelijk om zonnewarmte bruikbaar te maken als bron voor een warmtepomp. Bijkomend voordeel hiervan is dat, door het afvangen van de warmte, een zonnepaneel afkoelt. Dat komt ten gunste van de hoeveelheid opgewekte stroom, dat bij koele zonnepanelen hoger ligt dan bij warme panelen.

5 miljard SDE++
De innovatieve PVT-oplossing is dit jaar voor het eerst opgenomen in de SDE++ subsidie. Met SDE++ krijgt u voor een periode van vijftien jaar een vergoeding voor de opgewekte energie. De exacte voorwaarden van SDE++ in combinatie met PVT zijn nog niet bekend, maar heeft u een gasverbruik van minimaal 150.000 m3 per jaar, dan is een investering in PVT-panelen financieel zeer interessant.

Grijp de kans
Laat de kans niet lopen. Een subsidieaanvragen is vrijblijvend en kost u niets. De SDE++ ronde van dit jaar is open van 5 oktober tot en met 11 november 2021. Zonnepanelen op het dak B.V. heeft jarenlange ervaring met het aanvragen van subsidies en doet dit regelwerk gratis voor u zonder dat u aan hen vastzit.

Meer weten?
Krijgt u SDE++ subsidie toegekend? Dan heeft u nog vier jaar de tijd om PVT-panelen te installeren. Zonnepanelen op het dak B.V. bekijkt graag met u wat voor u de meest interessante investering is. Wilt u meer weten over PVT-panelen in combinatie met SDE++ subsidie? Neem contact op met Zonnepanelen op het dak B.V. door te bellen naar 0342-221 300 of laat hier uw gegevens achter.

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox