Dossier | Zuivelexport

zuivel Fage

Nieuws Melk

Yoghurtmaker Fage staat er een stuk beter voor

Griekse yoghurtmaker Fage heeft de winst over het eerste halfjaar van 2023 zijn exploderen. Na belasting steeg die met 450%. De omzet ging ook omhoog, maar in een veel kalmer tempo. Fage is vooral actief in de Verenigde Staten, Griekenland en het Verenigd Koninkrijk en wil bouwen in Nederland.
29 Augustus 2023
kaas

Nieuws Melk

Nederland importeert fors meer zuivel uit EU

De Nederlandse import van zuivelproducten is in 2022 sterk gestegen. Dat blijkt uit een terugblik op de zuivelmarkt van ZuivelNL. Zowel in volume als in waarde steeg de invoer van kaas, melk, room en weiproducten. Hierdoor kwam het zuivelhandelsoverschot in 2022 flink hoger uit dan het jaar ervoor.
24 Juli 2023
export logistiek Rotterdam containers

Nieuws Agribusiness

Waarde Europese export foodproducten stijgt sterk

De Europese agrifood-export is in het eerste kwartaal van dit jaar met 13% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en uitgekomen op een totale waarde van €58,2 miljard. De export van graan- en meelproducten steeg het sterkst.
29 Juni 2023
china tarwe - agri graan - agri

Nieuws melk

Chinese zuivelregio's krijgen dreun van droogte

China wordt al vele maanden gemist als grote koper op de mondiale zuivelmarkt, maar aanhoudende droogte gecombineerd met extreme hitte teistert de Chinese melkveehouderijgebieden. Dit krijgt steeds meer gevolgen voor de productie.
27 Juni 2023
koeien Verenigde Staten

Analyse Melk

Melkdumpingen en snel dalende zuivelexport in VS

De Amerikaanse zuivelexportcijfers vertoonde al haarscheurtjes en laat over april een flinke teruggang zien. Dit blijkt uit cijfers van de Amerikaanse zuivelexportfederatie (USDEC). Naast dat de zuivelexport stagneert, kampen delen van de Midwest met een melkoverschot en dat noopt soms tot het dumpen van melk.
12 Juni 2023
melkveebedrijf koeien china

Nieuws melk

China produceert meer melk op minder bedrijven

China zal dit jaar zo'n 4% meer melk produceren, verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw. Dat doet het met minder melkveebedrijven. Grote aantallen kleineren en middelgrote bedrijven vallen om door een combinatie van hoge voerkosten en lage melkprijzen.
5 Juni 2023
export logistiek Rotterdam containers

Analyse Melk

Concurrerend Europa rijdt zuivelexport VS in de wielen

De exportcijfers van de Amerikaanse zuivelsector lieten in maart voor het eerst in ruim een jaar een daling zien. De Amerikaanse zuivelexportfederatie (USDEC) wijt deze teruggang aan uitdagende omstandigheden, waarbij toenemende concurrentie vanuit Europa op de wereldmarkt als belangrijkste reden wordt genoemd.
24 Mei 2023
zuivel Boerenbusiness Fage

Nieuws melk

MOB richt pijlen op yoghurtfabriek Hoogeveen

Organisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft een bezwaar ingediend bij de provincie Drenthe tegen de komst van yoghurtfabrikant Fage naar Hoogeveen. De provinciale vergunning zou niet voldoen aan de eisen van de Kaderrichtlijn Water.
3 Mei 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden