Dossier | Zuivelexport

export container

Nieuws Export

Zuivelsector VS boekt exportrecord in 2021

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft de Amerikaanse zuivelsector een exportrecord geboekt. De volumegroei in 2021 kan gezien worden als een knappe prestatie, gezien de logistieke strubbelingen in de keten.
9 Februari 2022
china yuan Chinese economie

Business Zuivel

Chinese zuivelimport zakt ver terug

De Chinese zuivelimport laat de afgelopen maanden een flinke teruggang zien. Over heel 2021 bekeken, heeft het Aziatische land wel fors meer volume geïmporteerd.
31 Januari 2022
kaas kaasproductie

Nieuws Melk

Kaasproductie neemt af, export flink hoger in 2021

De Nederlandse kaasproductie was vorig jaar lager dan in 2020. Toch is de export van Nederlands grootste zuivelproduct vorig jaar sterk gestegen, ondanks de handelsproblemen met het Verenigd Koninkrijk door de Brexit. De import van kaas steeg vorig jaar overigens ook licht.
14 Januari 2022
export containers

Nieuws Export

Containerkrapte deert zuivelexporteurs VS niet

Ondanks de stroperige logistiek kan de zuivelsector in de Verenigde Staten uitstekende exportcijfers overleggen. Vooral de uitvoer van kaas en magere melkpoeder lieten eind vorig jaar sterke groeicijfers zien.
11 Januari 2022
FrieslandCampina

Nieuws melk

Ivoorkust vraagt FrieslandCampina om hulp

Het ministerie van landbouw in Ivoorkust (MIRAH) heeft FrieslandCampina benaderd om mee te denken bij de opzet van een eigen zuivelproductie in het land. Dit zegt Roger Adou, directeur voor West-Afrika van FrieslandCampina tegen een aantal Afrikaanse media. Het Nederlandse bedrijf ziet ook andere kansen in het land.
6 December 2021
koeien Afrika Tanzania

Inside Melk

Europese zuivel voor Afrika: vloek of zegen?

De Volkskrant had deze week bijna de hele Nederlandse zuivel in de boom met een verhaal over de 'dumping' van goedkope zuivel richting de Sahel, waarmee Afrikaanse boeren het nakijken wordt gegeven. Terecht of is er meer over te zeggen?
11 November 2021
mexico

Inside Melk

Waarom Mexico belangrijk blijft voor zuivelexport VS

Mexico is een belangrijke exportbestemming voor de Amerikaanse zuivelsector. Het buurland van de Verenigde Staten importeert doorgaans veel zuivel en dat zet de komende jaren nog wel even door. Waarom importeert Mexico zoveel zuivelproducten uit de Verenigde Staten?
27 Augustus 2021
kaas kaasproductie

Business Zuivel

Kaas is enige lichtpuntje in Europese zuivelexport

Europa is wereldwijd een grote zuivelexporteur. Over de eerste 5 maanden van het jaar werd er van een aantal zuivelproducten lagere volumes geëxporteerd dan vorig jaar. Alleen de kaasexport realiseerde een groei. Wat betekent dit voor de positie van Europa op de wereldmarkt?
19 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief