Dossier | Aardappelverwerking

frites McDonalds

Nieuws Aardappelen

Tekort aan aardappelen remt Franse verwerking

Aardappelverwerkers in Frankrijk hebben dit seizoen tot nu toe minder product verwerkt dan vorig jaar het geval was. Vooral in december viel de verwerking terug. Voor voldoende vrije aardappelen moeten de Franse fabrieken de grens over, maar ook daar valt het niet mee om voldoende grondstof los te peuteren.
24 Februari 2023
aardappelen poten

Achtergrond Aardappelen

Veel factoren belemmeren groei van aardappelareaal

Het aardappelareaal in Noordwest-Europa kan dit jaar een fikse groei laten zien. Immers, de contractprijzen zijn significant toegenomen en de teeltkosten dalen. Toch zijn er veel externe factoren die wel degelijk de rem op het areaal kunnen gooien. Het nieuwe Europese landbouwbeleid is, zeker in intensieve teeltgebieden, een bepalende factor.
23 Februari 2023
frites

Nieuws Aardappelen

Fritesfabrieken rammen in Nederland volle bak door

De op Nederlandse bodem gevestigde fritesfabrieken rammen volle bak door. Nog nooit werden er in deze maand (december) zoveel aardappelen door de fabriek getrokken, het 'verwerkingrecord' van 2007 is hiermee gebroken.
18 Januari 2023
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Franse fabrieken trekken markt in rap tempo leeg

In heel Europa draaien aardappelverwerkers op volle toeren. In Frankrijk is dat niet anders. De fritesproducenten hebben tot nu toe een recordhoeveelheid aardappelen verwerkt. Vanwege de lage beschikbaarheid aan aardappelen moeten Franse kopers elders in Europa op zoek naar voldoende grondstof.
9 Januari 2023
frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Waar kan ik fritesaardappelen kopen?

Waar kan ik fritesaardappelen kopen? Dat is de vraag die vooral de Belgische verwerkers mee bezig zijn. De Belgen stappelen de laatste jaren record op record als het om de fritesverwerking gaat en ook in 2022 is een nieuw verwerkingsrecord een feit. Om eindproduct te maken zijn natuurlijk wel aardappelen nodig en dat is nu met betrekking tot de oogst 2022 net een probleem.
30 December 2022
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Er woedt een sluimerende strijd om aardappelteler

De aardappelmarkt komt langzaam maar zeker in beweging. Tot op zekere hoogte is dat best opmerkelijk. We hebben net een vorstperiode achter de rug waarbij er doorgaans wat extra aanbod is van aardappelen uit niet vorstvrije schuren en zo vlak voor de feestdagen zijn verwerkers met het oog op de kerstvakantie meestal ook niet zo aan de markt voor aardappelen.
23 December 2022
aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Belgen nemen regie in aardappelmarkt

Zoals we vaker het geval is wordt er vanuit België de regie genomen in de aardappelmarkt. Dat de prijzen binnen niet al te lange tijd een stap zouden maken hing wel in de lucht. Het zijn de Belgen die de toon van de muziek bepalen en de Nederlandse verwerkers worden genoodzaakt mee te spelen.
17 December 2022
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerking loopt goed, geen records

De aardappelverwerkende industrie loopt in goed tempo door. Het verwerkingscijfer over november is bovengemiddeld, maar breekt geen records, zo blijkt uit de cijfers die de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi) vandaag (donderdag 15 december) heeft gepubliceerd.
15 December 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden