Dossier | Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

melk supermarkt retail Jumbo

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

En toen was prompt de melk op bij Jumbo. Een tekort aan melk in zuivelgrootmacht Nederland is hetzelfde als dat Fransen door de wijnvoorraad heen zijn of Saoedi Arabië een olietekort heeft. De maatschappelijke ophef was dan ook groot. Het vermeende melktekort bleek uiteindelijk storm in een glas water, maar zet wel te denken. Melk blijkt nog altijd een maatschappelijk smeermiddel te zijn.
9 Mei 2022
DOC Kaas

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

DOC Kaas verhoogt de melkprijs voor mei met het dubbele bedrag van de vorige maand. Oftewel: met €2,15 per 100 kilo. Volgens eigen opgave en bij een volume van 1,1 miljoen kilo betaalt het kaasconcern ruim over de €50,00 per 100 kilo. Wat doet DOC Kaas in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker?
29 April 2022
Pakistan

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina-dochter in Pakistan zet meer om

Engro Foods, het Pakistaanse dochterbedrijf van FrieslandCampina, heeft een goed eerste kwartaal gehad. Het bedrijf draaide ruim 20% meer omzet van in dezelfde periode vorig jaar en zag de winst gerekend in rupee's nog meer stijgen. In euro's uitgedrukt is het een ander verhaal.
22 April 2022
FrieslandCampina waterstof

Analyse melk

Kan FrieslandCampina met lagere instap leden winnen?

FrieslandCampina wil weer aantrekkelijker worden voor nieuwe toetreders, zo maakte de nieuwe coöperatievoorzitter Siebren Attema bekend bij de start van de jongste serie ledenbijeenkomsten. Daarom moet de financiële barricade die de deur nu nog barricadeert, sterk worden verlaagd.
21 April 2022
zuivel FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina steekt 1,5 miljard in CO2-reductie

FrieslandCampina wil de uitstoot van broeikasgassen tot 2030 sterk beperken en in 2050 klimaatneutraal zijn. Voor de periode tot ongeveer 2030 wil zij daarvoor €1,5 miljard investeren, door onder meer elektrificatie van productieprocessen, verdere verduurzaming bij de leden en ook een veel duurzamere inkoop.
14 April 2022
sybren attema

Nieuws Melk

FrieslandCampina zet mes in entreepremie

FrieslandCampina wil graag weer nieuwe leden aannemen en stelt daarom voor om de drempel voor toetreders sterk te verlagen. Zo wil zij de entreepremie met twee derde verlagen en ook vertrekkers weer teruglokken. Wel moeten nieuw- en terugkomers een toetredingstoets doorlopen.
5 April 2022
DOC Kaas

Nieuws melk

DOC Kaas verhoogt melkprijs gelijkmatig

DOC Kaas verhoogt de voorschot-melkprijs voor april met vrijwel hetzelfde bedrag als ze een maand eerder deed. Er komt €1,07 per 100 kilo bij, waardoor de maximale melkprijs boven de €50,00 per 100 kilo uitkomt.
31 Maart 2022
melk biologisch

Nieuws Melk

Eko-Holland: melkprijs bio hoger, biodynamisch niet

Aanvoercoöperatie en marktleider voor biologische melk Eko-Holland verhoogt de biologische melkprijs voor de maand april met €1,00 per 100 kilo, maar houdt de prijs voor biologisch-dynamische melk gelijk.
30 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief