Dossier | Ruwvoerprijzen

brok brokken varkensvoer

Achtergrond Voer

Mengvoerprijzen exploderen in april

De prijzen voor mengvoer zijn in april geëxplodeerd. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Wageningen University and Research. Varkensvoeders zijn inmiddels bijna 25% duurder dan aan het begin van het jaar.
29 April 2022
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer

Analyse Ruwvoer

Wat meer aanbod van kuilgras en bierbostel

De handel in ruwvoer loopt op een redelijk prijsniveau door. De prijzen voor vrijwel alle voeders zijn stabiel, al lijkt het aanbod van kuilgras en bierbostel momenteel wel iets groter te zijn.
26 April 2022
Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Gras - week 16

Veel variatie in grasgroei, wanneer gaan maaien?

Maart was droog en warm, waarna vervolgens april haar intrede deed met een natte start. Ook de temperatuur ging op sommige plaatsen terug tot onder het vriespunt. Voor de grasgroei heeft dit diverse gevolgen gehad, met een grote variatie.
22 April 2022
mais melkveebedrijf ruwvoer hakselen

Nieuws Voer

Handel in ruwvoer vrij rustig, snijmaïs gevraagd

In de ruwvoerhandel is aan de marktstemming weinig veranderd. De handel loopt redelijk door. De vraag naar snijmais springt het meest in het oog, deze blijft goed en het aanbod is niet groot.
19 April 2022
voer weidehooi

Analyse Voer

Handel in ruwvoer is vrij rustig, snijmais gevraagd

De handel in ruwvoer is deze week vrij kalm. De aanvang van het groeiseizoen en de wat naar de achtergrond verdreven angst over voerbeschikbaarheid zorgen voor een kalmer marktverloop dan enkele weken geleden. De vraag naar goede snijmaïs en bierbostel blijft op peil.
12 April 2022
veevoer voer melkveebedrijf koeien voerhek

Nieuws Voer

Emotie ebt wat weg uit voermarkt

Na een hectische periode op de voermarkt lijken de gemoederen iets tot bedaren te komen. Hoewel de handel goed doorloopt is de emotie van de afgelopen weken iets naar de achtergrond verdrongen, zo merken handelaren op.
5 April 2022
bierbostel

Nieuws Voer

Snijmaïs gevraagd, bierbostel nog iets duurder

De vraag naar ruwvoeders blijft sterk. Veehouders zijn tegelijkertijd voorzichtig met het verkopen van voorraden. Ook de prijs van bierbostel doet weer een stapje naar boven.
29 Maart 2022
gras ruwvoer

Ruwvoertour Voerstrategie

Vers gras in voerstrategie van melkveebedrijf in trek

Voor de melkveehouders is het lastig om de bedrijfsvoering plotseling te veranderen. En op het moment zijn er een hoop onzekerheden in de pijpleiding, kosten, wet- en regelgeving maar misschien ook wel de weersverwachting. Hoe anticiperen melkveehouders hierop en wat veranderen zei mogelijk.
24 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief