Dossier | Ruwvoerprijzen

ruwvoer kuilvoer

Analyse Ruwvoer

Onzekerheden veehouderij merkbaar op voermarkt

In de ruwvoerhandel is het niet overdreven druk. Vervelen hoef je jezelf niet volgens verschillende fouragehandelaren omdat nog niet iedereen terug is van de kerstvakantie. Kopers leunen een beetje achterover.
2 Januari 2024
kuilmais

Analyse Ruwvoer

Fouragehandel maakt zich op voor de kerst

In de handel is niet gek druk, maar om alles voor de kerstvakantie bij de klant te krijgen is het volgens verschillende handelaren nog wel even aanpoten. Daarnaast zijn er veehouders die nog wat naar voren halen zodat de rekening nog in boekjaar 2023 mee kan.
19 December 2023
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer voeren

Analyse Ruwvoer

Goed gras wordt gezocht, maar is slecht te vinden

Van grote drukte is geen sprake in de fouragehandel. Dat is ook niets vreemds in de donkere decemberdagen. Wat er voorhanden aan ruwvoer voorhanden is vindt vlotjes zijn weg. Voeraardappelen en goed kuilgras kunnen we zelfs schaars noemen.
12 December 2023
bierbostel

Analyse Ruwvoer

Bijproducten bewegen iets op voermarkt

Sinterklaas is nog niet het land uit maar in de fouragehandel worden geen cadeautjes gegeven. Prijzen blijven op een relatief stevig niveau. De meeste beweging op de voermarkt zit in de bijproducten.
5 December 2023
winter veevoer voer koeien koeienstal kou

Analyse Ruwvoer

Verschuivingen blijven beperkt op ruwvoermarkt

Koning Winter deelt met nachtvorst de eerste speldenprikjes uit. De fouragehandel staat nog niet in de winterstand. Er gebeurt nog het nodige met campagneproducten en door de natte herfst moet er ook nog behoorlijk wat stro uitgeleverd worden.
28 November 2023
ruwvoer perspulp

Analyse Ruwvoer

Ruwvoer blijft aan de prijs ondanks beperkte handel

Deze tijd van het jaar is doorgaans niet de drukste periode in de fouragehandel. Dit jaar is daarop geen uitzondering. Met de maïsoogst aan kant en het einde van het weideseizoen is er in het ruwvoer is de grote drukte achter de rug. Dat wil niet zeggen dat er niet wordt geïnformeerd naar voer.
21 November 2023
koeien ruwvoer

Analyse Ruwvoer

Ruwvoermarkt kan op adem komen

De rust keert langzaam maar zeker terug in de ruwvoerhandel. In kuilgras en maïs hebben de meeste handelaren niet veel te doen deze week. Bijproducten blijven goed gevraagd, al is het hele gekke er onderhand wel af. In hooi en stro loopt het vaste werk door.
14 November 2023
perspulp

Analyse Ruwvoer

Bijproducten blijven veelgevraagd

De laatste loodjes in de maïsoogst wegen het zwaarst. Gelukkig is het overgrote deel van de snijmaïs binnen. Het is vooral het vaste werk in de ruwvoerhandel dat de markt maakt. Met bijproducten is het wel puzzelen voor leveranciers om de klanten tevreden te houden.
7 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden