Dossier | Ruwvoerprijzen

voer mais maispulp

Nieuws Voer

Handel in ruwvoeders loopt vlot door

De handel in ruwvoer loopt volgens de meeste handelaren zeer behoorlijk door. De iets nattere weerstomstandigheden lijken de markt daarmee nog niet te beïnvloeden.
Gisteren 16:30 uur
gras grasland melkveebedrijf ruwvoer grasbalen

Nieuws Voer

Handel in ruwvoer loopt behoorlijk vlot door

Op de markt voor ruwvoeders is de situatie in grote lijnen gelijk aan die van vorige week. De handel loop behoorlijk door, zeker in kuilgras en snijmaïs. De vraag naar bierbostel blijft goed.
17 Mei 2022
beregenen grasland ruwvoer

Analyse Ruwvoer

Droogte krijgt ook vat op de ruwvoermarkt

De stemming op de ruwvoermarkt begint voorzichtig aan te schuiven. Het relatief droge weer is de belangrijkste oorzaak daarvan. Het veranderende sentiment leidt niet direct tot meer handel, maar veehouders informeren volgens verschillende insiders wel meer naar wat er te krijgen is.
10 Mei 2022
ruwvoer kuilgras

Analyse Ruwvoer

Veehouders zijn voorzichtig op ruwvoermarkt

De handel in ruwvoer loopt stabiel door. Fouragehandelaren laten weten goed werk te hebben, maar dat het niet overdreven druk is. Het droge voorjaar maakt diverse veehouders overigens wel voorzichtig als het gaat om het aanbieden van overgebleven ruwvoer.
3 Mei 2022
brok brokken varkensvoer

Achtergrond Voer

Mengvoerprijzen exploderen in april

De prijzen voor mengvoer zijn in april geëxplodeerd. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Wageningen University and Research. Varkensvoeders zijn inmiddels bijna 25% duurder dan aan het begin van het jaar.
29 April 2022
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer

Analyse Ruwvoer

Wat meer aanbod van kuilgras en bierbostel

De handel in ruwvoer loopt op een redelijk prijsniveau door. De prijzen voor vrijwel alle voeders zijn stabiel, al lijkt het aanbod van kuilgras en bierbostel momenteel wel iets groter te zijn.
26 April 2022
Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Gras - week 16

Veel variatie in grasgroei, wanneer gaan maaien?

Maart was droog en warm, waarna vervolgens april haar intrede deed met een natte start. Ook de temperatuur ging op sommige plaatsen terug tot onder het vriespunt. Voor de grasgroei heeft dit diverse gevolgen gehad, met een grote variatie.
22 April 2022
mais melkveebedrijf ruwvoer hakselen

Nieuws Voer

Handel in ruwvoer vrij rustig, snijmaïs gevraagd

In de ruwvoerhandel is aan de marktstemming weinig veranderd. De handel loopt redelijk door. De vraag naar snijmais springt het meest in het oog, deze blijft goed en het aanbod is niet groot.
19 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief