Dossier | Varkensmarkt 2021

slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Corona dooft sprankje hoop op varkensmarkt

Hoewel de vleesafzet in aanloop naar de decembermaand verbetert, geeft dit geen lucht voor de varkensprijzen. Het aanhoudend ruime aanbod is een sta in de weg en dan is er ook nog de onzekerheid omtrent de verder aangescherpte coronamaatregelen.
26 November 2021
Danish Crown

Nieuws Jaarcijfers

Recordwinst Danish Crown, varkenshouder profiteert

Ondanks de coronacrisis en de prijsval op de varkensmarkt heeft Danish Crown in gebroken boekjaar 2020/21 een recordwinst geboekt. Varkenshouders wacht door de resultaten een aantrekkelijke nabetaling.
23 November 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Varkensmarkt als in beton gegoten

De varkensprijzen zitten muurvast. Verlagingen zijn niet meer aan de orde, maar de weg naar boven is afgesloten door een ruim aanbod en onrust over de toenemende coronamaatregelen in Europese landen. De naderende decembermaand is tegelijkertijd iets wat de vleesmarkt nog kan prikkelen in de komende weken.
19 November 2021
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Vlees

Makro komt met halve varkenskarkassen

Vleesliefhebbers kunnen straks groots inslaan bij Makro. De grootaanbieder is voornemens om halve varkenskarkassen aan te bieden. Dit met als doel om consumenten tegemoet te komen in de stijgende voedselinflatie.
19 November 2021
varkensvlees

Nieuws Outlook Rabobank

Prijscrisis op varkensmarkt zet volgend jaar door

De ontwrichting die dit jaar op de vleesmarkt plaatsvindt, houdt ook in 2022 aan, verwacht Rabobank in haar jaarlijkse Global Animal Protein Outlook. Traditionele vleesbedrijven die niet flexibel zijn, krijgen het lastig. Wat opvalt is dat de bank erg somber is over de situatie op de wereldmarkt voor varkens.
18 November 2021
slachterij varkenshouderij varkensvlees

Inside Varkens

Export van varkensvlees loopt steeds sneller terug

De teruggang van de Chinese importbehoefte aan varkensvlees laat zijn sporen na op de Europese markt. Hoewel het totaal geëxporteerde volume over de eerste negen maanden van dit jaar nog boven het niveau van vorig jaar uitkomt loopt de uitgevoerde hoeveelheid de laatste maanden steeds sneller terug, met een voorlopig dieptepunt over de maand september. 
17 November 2021
Brussel Europese Commissie

Nieuws Varkensmarkt

Definitief geen Europese steun aan varkenssector

Er komt definitief geen Europees steunpakket voor de varkenssector die in een crisis verkeert. Brussel vindt dat de lidstaten zelf moeten bepalen of zij varkenshouders tegemoetkomen.
17 November 2021
china

Inside Varkens

Vleesimport China omlaag, varkensprijs omhoog

De Chinese vleesimportcijfers zijn in oktober verder weggezakt tot het laagste niveau in 20 maanden tijd. Ondertussen laten de varkensprijzen in China al wekenlang een onverwachte stijgende tendens zien.
15 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden