Dossier | Varkensmarkt 2021

Video Varkens

Varkensmarkt afgeslankt het nieuwe jaar in

Terwijl de biggenprijzen verder aantrekken, beweegt de varkensmarkt begin 2022 nog altijd uiterst stabiel. In deze maandanalyse bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen en blikken we vooruit op de marktverwachtingen voor het nieuwe jaar.
6 Januari 2022
slachterij varkens varkensvlees Tonnies

Analyse Varkens

DCA Beursprijs begint het nieuwe jaar onveranderd

De DCA Beursprijs hervat in het nieuwe jaar de stabiele koers van de afgelopen maanden. Zo rond de jaarwisseling staat de markt in het teken van rust.
31 December 2021
varkens

Analyse Varkens

Kerstreces op de varkensmarkt

Het is merkbaar dat de activiteiten op de varkensmarkt op een lager pitje staan. Spannend is het allerminst. 
24 December 2021
Robert Hoste

Interview Robert Hoste

'Dat biggenprijs nu stijgt, is nog geen marktherstel'

Varkenshouders hebben in financieel opzicht een slecht jaar achter de rug. Robert Hoste, econoom varkensproductie bij Wageningen Economic Research (WUR), signaleert 4 factoren die volgens hem leiden tot een 'perfecte storm' die over de markt raast. In een gesprek met Hoste gaan we dieper in op de trends en ontwikkelingen. In het schetsen van marktverwachtingen voor 2022 is hij echter terughoudend.
20 December 2021
Janus WOJCIECHOWSKI

Nieuws Steunmaatregelen

Brussel overweegt opnieuw opkoop van varkensvlees

Wanneer de prijscrisis op de varkensmarkt aanhoudt, gaat de Europese Commissie mogelijk alsnog een steunpakket optuigen. Aanvankelijk leek dit een gesloten boek, maar nu heeft Eurocommissaris Janusz Wojciechowski laten weten de situatie begin 2022 opnieuw te bekijken.
20 December 2021
slachterij varkens

Analyse Varkens

Varkensprijs blijft aan de ketting liggen

Hoewel de vraag naar varkens in de afgelopen weken toenam, is het de markt niet gelukt om door te stoten naar hogere prijsniveaus. De weerstand in de keten is te groot. Na deze week zal de vraag naar varkens afzwakken en daarmee is de hoop op een verhoging dit jaar definitief vervlogen.
17 December 2021
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Te weinig overtuiging voor stijging varkensprijs

Er is eindelijk weer in beweging op de varkensmarkt, nadat de afgelopen weken ronduit saai waren. De verhoging van de Duitse varkensprijs zorgt voor wrijving in de keten. Slachterijen snijden de stijging namelijk de pas af.
10 December 2021
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Sprong in slachtcijfers laat varkensmarkt onberoerd

De nieuwe variant van het coronavirus zorgt wereldwijd voor veel onrust. Ook op de vleesmarkt is het een stoorzender. Een aanknopingspunt is dat de slachtcijfers in Nederland wel een sprongetje maken, maar dit kan het flauwe marktsentiment niet veranderen.
3 December 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief