Landingspage powered by

Meer rendement uit energie

Ontdek hoe je meer rendement uit je energie kan halen. Direct beginnen ❯

Wat AFS Energy voor u kan betekenen

Het landschap van de hernieuwbare energie is complex en snel evoluerend. Hierin wordt de Power Purchase Agreement of PPA een onderwerp van toenemende belangstelling. De PPA is een langlopend energiecontract tussen een producent en een afnemer of afnemers die de overdracht van de fysieke elektriciteit en de groencertificaten vastlegt. Door de directe verbinding tussen producent en afnemer zijn er veelal wederzijdse voordelen te behalen, denk hierbij aan een betere prijs of verminderde risico’s.

AFS Energy, de belangrijkste onafhankelijke tussenpersoon voor duurzame energie in Europa, is gespecialiseerd in het ondersteunen van klanten bij het vinden van het best mogelijke rendement voor hun producten. Door gebruik te maken van ons uitgebreid netwerk en door de dealstructuur te optimaliseren, biedt AFS een ‘one-stop-shop’ oplossing die allesomvattend is.

Aarzel dus niet om vrijblijvend contact op te nemen met AFS over uw installatie voor hernieuwbare energie (elektriciteit of groen gas) met uw persoonlijke verwachtingen of met een bestaand of ontwerpcontract voor een gratis consultatie.


Vrijblijvend contact opnemen

Lees de do's-and-don'ts

Meer informatie

Er kunnen stroomafnameovereenkomsten worden afgesloten voor de verkoop van energie, garanties van oorsprong of beide.

Aan de producentenzijde kan een langetermijncontract zorgen voor stabiele financiële kasstromen, waardoor een indekking tegen fluctuerende energiemarkten mogelijk is. Een dergelijk contract kan ook worden gebruikt om de financierbaarheid van een project te vergroten en zo de ontwikkeling ervan te ondersteunen.

Aan de kant van de afnemer (ook bekend als 'offtaker') is er een groeiende belangstelling voor directe inkoop van duurzame energie, met een voorkeur voor de nieuwe(re) installaties. Ook hier kan een PPA zorgen voor stabiele financiële kasstromen. Daarnaast kan de afnemer met een PPA een echte toegevoegde waarde leveren bij de duurzame energie transatie in Nederland en kan deze PPA ondersteunen bij het vergroenen van de organisatie en het ondersteunen van de duurzaamheidsstrategie.

De looptijd van een PPA kan variëren van één tot zelfs twintig jaar. De prijzen worden onderhandeld op basis van de energiekosten, de kosten van de certificaten en de risicoverdeling tussen de partijen. Er zijn verschillende overeenkomststructuren, die afhankelijk zijn van het type, de locatie en de kenmerken van de installatie. Aangezien de markt voor PPA's groeit, zijn er steeds meer verschillende partijen om uit te putten.

Vrijblijvend contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Wij staan voor uw klaar! Na het invullen van onderstaande formulier neemt één van onze specialisten contact met u op.
Ik heb de Privacy verklaring gelezen en ga ermee akkoord.

Wat zijn de do's-and-don'ts

Do’s

Don’ts

Ontwikkelen van duurzame energieprojecten wanneer dat mogelijk is.

Nieuwe projecten op het gebied van hernieuwbare energie zijn noodzakelijk om te voldoen aan de doelstelling van het Akkoord van Parijs.

Verkoop niet uw duurzame energie aan de eerste de beste afnemer

Veel ontwikkelaars bereiken te weinig potentiële afnemers en verkopen vaak aan hun directe energieleveranciers. Hoewel dit minder tijdrovend is, is dit zelden de meest optimale en financieel beste optie.

Vergelijk de prijzen over het hele spectrum.

De prijsstelling is een belangrijk element van elke deal. De energieprijzen zijn uiterst liquide, terwijl de prijzen van certificaten vaak ondoorzichtig en moeilijk te verkrijgen zijn.

Kijk niet naar de prijzen van de artikelen afzonderlijk, focus in plaats daarvan op de totale transactiewaarde.

De prijzen worden gevormd door rekening te houden met meerdere variabelen. Een concurrerende prijs kan worden gegeven in ruil voor gunstigere voorwaarden die belangrijke gevolgen kunnen hebben - het vinden van de juiste totaaldeal is belangrijk.

Bestudeer PPA-structuren en historische PPA-prijzen.

Inzicht in wie de partijen zijn, wat hun rol is en hoe ze met elkaar omgaan is uiterst nuttig. Het kennen van inhoudelijke concepten en voorwaarden kan waardevol zijn tijdens het contracteren en onderhandelen.

Laat u niet meeslepen door onrealistische verwachtingen (bijv. maximale prijs en minst risicovolle optie).

PPA's hebben de laatste jaren de krantenkoppen gehaald en vaak worden prijzen als verbazingwekkend concurrerend gemeld. Voor sommigen kan dit waar zijn, maar er kunnen ook andere factoren meespelen, zoals de omvang van de installatie, partnerschappen tussen ontwikkelaars en afnemers, de financiële boekhouding, enz.

Vraag rond om de prijzen en hun beïnvloedende factoren te begrijpen.

Zoals hierboven, kan het begrijpen van de factoren achter de prijzen waardevol zijn. Sommige partijen kunnen bereid zijn om de prijzen gemakkelijker bekend te maken dan andere, terwijl sommige informatie online kan worden opgevraagd.

Ga niet ervan uit dat deze informatie altijd accuraat is en in volledige transparantie wordt verstrekt.

Het is belangrijk om te weten dat er een verschil kan zijn tussen wat een potentiële koper bereid is te tonen en de uiteindelijke prijs. Ook worden er veelal kleine lettertjes toegevoegd aan de contracten of zijn bepaalde prijzen conditioneel aan andere voorwaarden.