Shutterstock

Nieuws Energie

Meer melkveehouders hebben zonnepanelen

6 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness

Steeds meer melkveebedrijven laten zonnepanelen op het dak van hun stal installeren. Dit jaar draait bijna eenderde van de melkveebedrijven deels op zonne-energie. Dat is 5,4 procentpunten meer dan in 2019.

Dit meldt AgriDirect, die deze cijfers baseert op een peiling onder melkveebedrijven die in hun database staan. Ongeveer 6.000 bedrijven hebben volgens de marketingorganisatie informatie gedeeld over hun bedrijfsactiviteiten, zoals het gebruik van alternatieve energie.

Hieruit komt naar voren dat 32,5% van de melkveehouders op hun bedrijf gebruikt maakt van zonnepanelen. Een jaar eerder was dit nog 27,1%. Grotere bedrijven maken het meest gebruik van zonne-energie. Zo heeft ongeveer 35% van de bedrijven met minimaal 150 koeien zonnepanelen. Bij bedrijven met 50 tot 100 koeien ligt dit percentage rond de 25%.

Zonne-energie is met afstand de meest populaire manier van alternatieve energie opwekken. Slechts 2,4% van de melkveehouders heeft windmolens en minder dan 1% maakt gebruik van biogas of aardwarmte. 64% geeft aan (nog) geen gebruik te maken van enige vorm van alternatieve energie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden