Shutterstock

Nieuws energie

SDE++-subsidie in trek voor zonnepanelen

14 Januari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De SDE++-subsidie is populair. De eerste aanvraagronde voor deze verbrede Stimuleringsregeling Duurzame Energie heeft 4.112 aanvragen opgeleverd, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Daarmee overschrijdt de totale waarde het budget.

Van 24 november tot en met 17 december was het voor het eerst mogelijk om subsidie aan te vragen voor de SDE++. Zonnepanelen waren met 3.939 aanvragen populair. Tijdens de eerste ronde is voor €6,4 miljard subsidie aangevraagd, waarvan €2,4 miljard voor zonnepanelen. De totale waarde van de aanvragen overschrijdt daarmee het budget van €5 miljard.

CO2-reductie
SDE++ is bedoeld voor een kosteneffectieve wijze van CO2-reductie. De regeling is (naast hernieuwbare energie) uitgebreid met CO2-reducerende technieken. Zo komen nu onder meer warmtepompen, elektrische boilers en waterstofproductie door elektrolyse ook in aanmerking voor subsidie. Om te voorkomen dat het hele budget naar 1 sector of techniek gaat, zijn er grenzen gesteld in de regeling. Die gelden bijvoorbeeld voor specifieke technieken, zoals zonnepanelen en windenergie op land.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden