Koolen betaalt 1,2 miljoen

Internetmiljonair koopt pluimveebedrijf Groesbeek

7 April 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het pluimveebedrijf in Groesbeek, één van de grootste in Nederland, is donderdag op een hypotheekveiling in Vught voor 1,2 miljoen euro gekocht door Dutch Dairy Genetics. Dit is het bedrijf van internetmiljonair Kees Koolen. 

Dit laat René van Bakel, woordvoerder van het Luxemburgse TRT Investments, desgevraagd weten. De investeringsmaatschappij TRT is schuldeiser van de - nu voormalige eigenaar van het bedrijf- pluimveehouder Huub van Deurzen. Aan de veiling ging een jarenlang conflict tussen Van Deurzen en TRT Investments aan vooraf. 

1,2

miljoen

euro brengt pluimveebedrijf op veiling op

Kees Koolen is oprichter van de website booking.com en investeert na de verkoop van dit bedrijf druk in de agrarische sector. Zo heeft hij in Brazilië 31.000 hectare land gekocht en lopen er in de Achterhoek - zijn geboortestreek - plannen voor een melkveebedrijf met over de 1.000 melkkoeien. Na bezwaren van omwonenden zijn deze plannen bijgesteld. 

Welke plannen Dutch Dairy Genetics precies met de stallen voor legpluimvee heeft, is niet duidelijk. Een woordvoerder van het bedrijf was vrijdagochtend niet bereid om toelichting te geven, maar kon de aankoop wel bevestigen. 'Wat de plannen met de stal zijn kan ik nu nog niet zeggen, daarvoor is het nieuws nog veel te vers.'  

Van Bakel verklaart met de opbrengst van de veiling te kunnen leven. ‘Het volle bedrag van de openstaande vordering is hiermee nog niet geslecht, maar deze uitkomst is zeker niet verkeerd.’ Om het resterende bedrag van circa vijf ton boven op tafel te krijgen staat op 21 april een volgende veiling gepland, waarbij industriegrond in Bergen onder de hamer komt.

Ondanks dat TRT Investments nog twee kavels achter de handen heeft, hoopt Van Bakel dat de veiling in Bergen genoeg oplevert om het openstaande te dichten. ‘Dit ook om verdere juridische rompslomp en kosten te kunnen besparen.’ 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
t roerdink 8 April 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10869130/Internetmiljonair-koopt-pluimveebedrijf-Groesbeek]Internetmiljonair koopt pluimveebedrijf Groesbeek[/url]
koolen is volgens mij in bergeyk geboren en niet in de achterhoek.
hij woont wel in de achterhoek nabij zijn plannen voor een stal van dacht nu 1350 dieren nb vergunning aan de polweg 6 te wichmond.
Durk 8 April 2016
Het is toch frappant hoe de momenteel grootste melkveehouder Van Bakel verzeild raakt bij zo'n mega-pluimveebedrijf.
De potentieel grootste melkveehouder Koolen koopt nu op een executieveiling dit mega-pluimveebedrijf ofwel de netwerken doen hun best.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden