In navolging van Noord-Holland

Ook Groningen verhoogt subsidie Jonge landbouwers

16 Mei 2018 - Kimberly Bakker

De provincie Groningen heeft besloten om extra geld beschikbaar te stellen voor de subsidieregeling Jonge landbouwers. Dit om ervoor te zorgen dat alle aanvragen alsnog kunnen worden gehonoreerd.

De provincie Groningen had in 2017 €410.000 beschikbaar gesteld, maar er werd dat jaar voor €942.000 aan aanvragen ingediend. De provincie heeft nu besloten om het budget van 2017 alsnog te verhogen, om zodoende alle aanvragen te kunnen honoreren. De helft van het extra budget komt uit de Europese Unie (EU).

Groningen wil jonge landbouwers hiermee tegemoet komen. Veel van de afvallers zouden door hun leeftijd namelijk ook niet meer in aanmerking kunnen komen voor de nieuwe regeling, welke dit najaar wordt geopend. Daarnaast hoeven zij in het najaar dan niet opnieuw een aanvraag in te dienen. Dat zorgt ervoor dat de volgende aanvraagronde niet weer overspoeld wordt.  

Regeling Jonge landbouwers
De regeling Jonge landbouwers bestaat sinds 2016 en is onderdeel van het Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP-3). De financiering vindt voor 50% plaats door de EU. Met de regeling krijgen boeren tot 40 jaar de mogelijkheid om duurzame investeringen in hun bedrijf te realiseren (denk aan: zonnepanelen, windmolens, en mestvergisters).

Vorige week kondigde de provincie Noord-Holland al aan om het subsidiebedrag voor de regeling Jonge Landbouwers te verhogen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden