ZLTO

Nieuws Bestuurswisseling

Wim Bens is de nieuwe voorzitter van ZLTO

20 December 2018 - Tim Roetman

Wim Bens is per 1 februari 2019 de nieuwe voorzitter van ZLTO. Hij neemt hiermee de taken over van Hans Huijbers, die na 9 jaar zijn voorzitterschap heeft neergelegd.

Huijbers maakte in oktober al bekend dat hij zijn functie neer zou leggen. Hij liet destijds weten dat hij het een geschikt moment vindt om het voorzitterschap over te dragen. 

De nieuwe voorzitter
De 58-jarige Bens is bijna 7 jaar directievoorzitter bij Rabobank in Tilburg. Daarvoor was hij 8 jaar werkzaam in de raad van commissarissen van een woningbouwvereniging. Bens was jaren betrokken bij kenniscentrum Agro & Co, maar heeft verder geen achtergrond als boer. Dat is volgens ZLTO echter geen probleem.

Huijbers is het met die stelling eens. "ZLTO heeft in haar historie vaker een niet-boer als bestuurder gehad en ook dat zijn fases waar we met plezier naar terugkijken. Het bestuur heeft alle vertrouwen in Bens vanwege zijn gedreven persoonlijkheid en passie voor de sector. Ik deel dat vertrouwen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden