Shutterstock

Nieuws Brexit

Compensatie voor Britse boer bij harde brexit

1 Februari 2019 - Wouter Baan

De brexit komt met rasse schreden dichterbij en nog altijd is er geen zicht op een goede scheidingsregeling tussen Brussel en Londen. De boeren in het Verenigd Koninkrijk (VK) maken zich grote zorgen en daarom belooft de Britse regering een compensatie bij een 'no-deal'.

Volgens Michael Creed, Britse minister van Landbouw, zijn de landbouw- en visserijsector bij een harde brexit de meest kwetsbare sectoren in het VK. Niet alleen in de primaire agrarische sector, maar vooral ook in de aanverwante sectoren staan veel banen op het spel.

Om de Britse boer gerust te stellen, belooft Creed alles in het werk te stellen om eventuele prijsschades die ontstaan na 29 maart 2019 (de dag van de brexit) te compenseren. De Britse regering overweegt bijvoorbeeld om importheffingen in te voeren op specifieke agrarische producten.

Rundvleessector meest gevoelig
Creed denkt dat de rundvleessector het meest gevoelig is voor eventuele schades door de brexit, maar hij wijst ook op andere sectoren (zoals de zuivel- en varkenssector). De minister is van mening dat de brexit voor de gehele agri- en foodsector eerder nadelig dan voordelig uitpakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden