Shutterstock

Nieuws GLB

Ministerie: vertraging bij invoering nieuwe GLB

14 Februari 2019 - Anne Jan Doorn

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit laat weten dat het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) over de periode 2021 tot en met 2027 naar verwachting niet in 2021 in zal gaan. Dat heeft onder meer te maken met de Europese verkiezingen in mei.

De Europese Parlementsverkiezingen zorgen voor een vertraging in het proces. Dit omdat het onduidelijk is of de Europese Landbouwraad en het Europees Parlement voor de Europese Parlementsverkiezingen van mei hun standpunten ingenomen hebben. Als dat niet het geval is, en er geen akkoord bereikt wordt, dan zal de voortzetting van de gesprekken vertraagd worden.

Commissies opnieuw bemand
De parlementaire commissies, waaronder die van landbouw, moeten ook opnieuw bemand worden. Het duurt echter even voordat de commissies weer op volle sterkte zijn. Ook het feit dat de beleidsmakers veel energie steken in de brexit, zorgt voor vertraging. Dat meldde de minister in een technische briefing over het GLB. Eerder werd ook al bekend dat de complexiteit van het onderwerp voor vertraging zorgt. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Grond

Britse boer 'braakt' liever dan dat hij teelt

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Interview Johan Mostert

'LNV zet mestmarkt klem en saneert veehouderij'

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Toezeggen lukte wel in het GLB, betalen wordt lastig

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden