Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Voorkom extra werk en kosten!

13 Mei 2019

Een jong aardappelgewas is kwetsbaar. Door een snelle groei van het blad en de stengels is het gewas gevoelig, waardoor phytophthora zich zeer snel kan uitbreiden. Een product dat meegroeit met het nieuwe loof, kan dit voorkomen.

Afgelopen jaar was veelal droog en warm, waardoor phytophthora geen probleem was. Dat kan dit jaar heel anders worden, ingegeven door het weer en het ontstaan van nieuwe agressievere stammen. Laat u dit jaar niet verrassen en pas vroegtijdig de juiste strategie toe om phytophthora te voortkomen.

De WUR heeft in Lelystad proeven gedaan om te bepalen wat de beste strategie is om phytophthora te voorkomen. Er kwam in de proeven naar voren dat een goede start van het seizoen essentieel is voor de optimale bestrijding en dat in deze periode geen fouten gemaakt mogen worden. Een goede start in de eerste helft van het seizoen vertaalt zich later in het seizoen terug in minder ziekte.

Goede bescherming
Revus geeft altijd een goede bescherming en recent onderzoek door de WUR laat zien dat Revus ook goed werkt tegen de nieuwe stammen 'Geel 36' en 'Donkergroen 37'. De goede resultaten van Revus hebben te maken met de sterke preventieve werking, de goede snelle regenvastheid en het meegroeiende effect, waardoor ook het nieuw gevormd blad beschermd wordt. Hierdoor is Revus bij uitstek het product om mee te starten.

Het advies is voor dit seizoen is dan ook om uit te gaan van een bewezen en vertrouwde aanpak: start de eerste 4 à 6 bespuitingen met Revus op 0,6 liter per hectare. Bij pootgoed, in combinatie met minerale olie, mag worden uitgegaan van 0,5 liter per hectare.

Meer lezen over Phytophthora-bestrijding? Klik hier.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden