ForFarmers

Nieuws ForFarmers

ForFarmers koopt weer aandelen voor personeel

3 Mei 2019 - Eric de Lijster - 3 reacties

ForFarmers is vrijdag 3 mei met een inkoopprogramma van de eigen aandelen begonnen. De komende 18 maanden gaat het veevoerconcern voor €30 miljoen aan eigen aandelen inkopen om de balans te verbeteren. Ook voor de eigen medewerkers worden aandelen gekocht.

Het concern trekt 1,5 jaar uit voor het inkopen van de stukken, zo wil het de beurskoers niet te veel beïnvloeden. Het inkoopmoment lijkt in deze periode wel gunstig. Nadat ForFarmers het eerste kwartaalrapport van dit jaar presenteerde, opende de beurskoers bijna 10% lager. Hierdoor kwam deze onder de €7 per aandeel uit. Dit was 1 jaar geleden nog het dubbele. ForFarmers kondigde onder andere aan een halvering van nettowinst te verwachten.

Aandelen voor eigen personeel
Het inkoopprogramma is eerder al aangekondigd en is vorige maand op de algemene vergadering van aandeelhouders goedgekeurd. Het concern begint met het inkopen van aandelen voor het personeel: de zogeheten medewerkersparticipatieplannen. Hoeveel aandelen het concern voor de medewerkers inkoopt, is niet bekend.

Het medewerkersparticipatieplan voor 2018 behelsde 186.502 aandelen, die waren ingekocht tegen een gemiddelde prijs van €11,75. Oftewel: een investering van meer dan €2,1 miljoen. Het veevoerconcern publiceert op de eerste handelsdag van iedere week een voortgangsrapportage op de corporate website

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
speklap 3 Mei 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10882332/forfarmers-koopt-weer-aandelen-voor-personeel]ForFarmers koopt weer aandelen voor personeel[/url]
kan iemand mij uitleggen waar dit idee op gebaseerd is en waar dit goed voor zou kunnen zijn???
gehaktbal 4 Mei 2019
Heeft maar 1 doel om de beurskoers kunstmatig hoog te houden.
na deze inkoop, zakt de koers als een speer naar beneden.
Een voerbedrijf moet goed voer maken en heeft op een beurs niks te zoeken !
Johan 6 Mei 2019
Bestond dit vorige jaren ook reeds? Personeel moet wel heel tevreden zijn over de "meerwaarde" en heel gemotiveerd zijn om er nu goed in te vliegen en bij te kopen aan verminderde prijs!? Misschien eens informeren hoe dit bij de gewezen personeelsleden van o.a. Fortis afgelopen is.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden