Evan El-Amin / Shutterstock.com

Nieuws Handelsoorlog

Trump ageert weer tegen kaas, vlees en melk uit EU

2 Juli 2019 - Eric de Lijster - 1 reactie

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met extra heffingen op de invoer van producten uit de Europese Unie. Op de lijst (ter waarde van €4 miljard) staan onder meer kaas, room, weiconcentraat en varkensvlees.

De Verenigde Staten kwamen dit voorjaar al met een lijst van Europese goederen (ter waarde van €21 miljard), waar ook kaas van Gouda en Edam op stond. Deze producten staan nu opnieuw op de lijst, samen met onder meer bevroren ham en varkensvlees, gefermenteerde melk, melkvet- en olie, Italiaanse kaastypen en varkensonderdelen als schouders. 

Conflict over vliegtuigen
De uitbreiding van de lijst, die vooralsnog enkel is bedoeld als dreiging, vloeit voort vanuit het subsidieconflict tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie over de vliegtuigbouwers Airbus en Boeing. De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben bij de wereldhandelsorganisatie WTO beiden zaken lopen, waarin zij elkaar beschuldigen van oneigenlijke steun aan de eigen vliegtuigindustrie. 

Of Trump deze hogere invoertarieven ook daadwerkelijk invoert, blijft de vraag. Volgens de Amerikaanse president lijdt zijn land schade door de miljardensteun van de Europese Unie aan Airbus. Echter, volgens de Europese Unie krijgt Boeing ook financiële steun uit Washington. Als de Verenigde Staten de hoge tarieven invoert, dreigt de Europese Unie met tegenmaatregelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
belge 2 Juli 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10883088/trump-ageert-weer-tegen-kaas-vlees-en-melk-uit-eu]Trump ageert weer tegen kaas, vlees en melk uit EU[/url]
Handelsoorlog extra Heffingen en groen eurodeputes zijn de reden van de boeren dood
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden