Agrifirm

Nieuws Samenwerking

Agrifirm en Quartes gaan krachten bundelen

1 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

Het Belgische mengvoederbedrijf Quartes en het Nederlandse Agrifirm bundelen hun krachten, waarna Royal Agrifirm Group het bedrijf uit België op termijn zal overnemen. Dat schrijven ze in een gezamenlijk persbericht.

Volgens beide bedrijven sluiten hun activiteiten goed op elkaar aan, wat een samenwerking logisch maakt. "De strategische samenwerking en de uiteindelijke overname door Agrifirm moet ertoe leiden dat er (door het delen van kennis en het bouwen van een efficiënte organisatie) betere toekomstperspectieven geboden worden voor leden, klanten, handelaren en medewerkers", zo staat in het persbericht.

'Voordelen voor klanten'
Quartes heeft fabrieken in Roeselare, Hasselt en Deinze en heeft daarbij een eigen toeleveringsbedrijf: Agri-Activ. Het bedrijf vervult daarmee een leidende positie in de Belgische mengvoedersector. "Deze samenwerking biedt een strategische versterking voor onze bedrijven en biedt diverse voordelen voor onze klanten, handelaren en medewerkers", zo verklaart Frederic Boone, algemeen directeur bij Quartes.

Dick Hordijk, de CEO van Royal Agrifirm Group, ziet eveneens uit naar de samenwerking: "Quartes is een belangrijke speler op de markt en kan de positie van ons en onze klanten op de Belgische markt fors versterken." Uiteindelijk zullen Quartes en Agri-Activ onderdeel worden van Agrifirm. "België is voor ons een belangrijk land om te investeren."

Productie wordt verdeeld
Alle huidige medewerkers blijven werkzaam Quartes en/of Agri-Activ, zo staat in het persbericht. Het hoofdkantoor van de onderneming zal naar verwachting gevestigd worden in Deinze. De mengvoederproductie wordt daarnaast verdeeld over 4 fabrieken: Roeselare, Grobbendonk, Deinze en Hasselt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden