Eigen foto

Nieuws Agractie 2019

Boerenprotest: Klaver en De Groot uitgejouwd

1 Oktober 2019 - Anne Jan Doorn - 5 reacties

Veel boeren hebben de Kamerleden Tjeerd de Groot (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) geen blik waardig gegund tijdens de korte toespraken op het boerenprotest op het Malieveld. Toen de Kamerleden, die pleiten voor het drastisch reduceren van de veestapel, het woord kregen, keerden boeren hen en masse de rug toe. Ook werden ze het woord ontnomen met getoeter en vuurwerk.

De Groot bleef echter bij zijn standpunt en reageerde enigszins vilein op het uitjouwen door de menigte. "Aan waardering alleen hebben jullie niet genoeg. Jullie merken wel wat ons beleid is." De Groot was in het verleden vertegenwoordiger van de zuivelindustrie en stak een aantal weken terug de lont in het kruitvat door te pleiten voor de halvering van de veestapel. Dit was de directe aanleiding voor het massale protest dinsdag op het Malieveld.

Beleid gaat boeren raken
Klaver stelde dat hij blijft vechten voor een sector die wel goed werkt. "Er komen grote veranderingen. We proberen dat te doen op een manier die u zo min mogelijk raakt. Maar het gaat u raken", aldus de voorman van GroenLinks.

De andere Kamerleden waren het er unaniem mee eens dat de halvering van de veestapel geen optie is. Jaco Geurts (CDA) zei bijvoorbeeld dat hij er alles aan zou doen om dit te voorkomen. Dit werd onderstreept door Helma Lodders (VVD), Carla Dik-Faber (ChristenUnie) en Roelof Bisschop (SGP).

Bisschop voegde toe dat hij vindt dat alles te makkelijk op het bordje van de boer terecht komt. Geurts zei dat hij gaat pleiten voor verzwaring van de straffen voor mensen die op boerenbedrijven inbreken. Verder werden er geen concrete toezeggingen gedaan. Volgens Kamerlid Theo Hiddema (Forum voor Democratie) hebben de Kamerleden echter alleen maar loze beloftes gedaan: hij riep de boeren op te blijven protesteren.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.

Meer over

Agractie
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
hosternokke 1 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884186/boerenprotest-klaver-en-de-groot-uitgejouwd]Boerenprotest: Klaver en De Groot uitgejouwd [/url]
groen links D66 sukkels probeer en u zult zien wat er dan gebeurd!
Abonnee
mij 1 Oktober 2019
hosternokke zo ist wij laat dit niet zomaar over ons heen gaan!!!
Bert 1 Oktober 2019
Zandvoort komt eraan!
drent 1 Oktober 2019
blokkeren?
Gerald 2 Oktober 2019
Groenlinks kan wel wat willen, maar als de rest van Nederland er op tegen is hebben ze een probleem.

Doe eerst maar wat aan de luchtvaart uitstoot, die rotzooi komt allemaal naar beneden.

Verder compliment voor de actievoerders, het is erg netjes verlopen !
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden