Cowmanager

Aangeboden door Cowmanager

Kosten besparen en efficiëntie in de stal

2 Juni 2020

Een oog in de stal, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De oorsensor van CowManager maakt het mogelijk koeien continue te monitoren. Met het systeem kan een ondernemer tijd en kosten besparen en de efficiëntie verhogen. ‘Het helpt ons adequaat te reageren’, zegt melkveehouder Cor Veldhuisen.

Op het melkveebedrijf van Cor en zijn zoon Jaco Veldhuisen in het Utrechtse Nigtevecht staan 130 tot 135 melk- en kalfkoeien. Zo’n 2 jaar geleden zijn de mannen met het oorsensorsysteem van Cowmanager aan de slag gegaan. Vooral om de koeien niet uit het oog te verliezen, vertelt Jaco. “Mijn vader is regelmatig van het bedrijf af voor vergaderingen en ik heb een baan buiten de deur. Nu hebben we de koeien altijd goed in beeld.”

Het innovatieve systeem van CowManager maakt het onder meer mogelijk om in een vroeg stadium zieke koeien, tochtigheid en voedingsstoornissen te detecteren. Er kan gekozen worden voor een totaalpakket of voor individuele modules. Dat zorgt voor maximale flexibiliteit voor de ondernemer.

Kortere tussenkalftijd
Volgens Cor is temperatuurmeting via de oor de beste manier om te monitoren of een koe gezond is en goed beweegt. Hij gebruikt daarvoor hoofdzakelijk zijn telefoon. “Via de app krijg ik gezondheidsmeldingen en zie ik welke koeien tochtig zijn. Op deze manier kan ik het optimale inseminatietijdstip bepalen. Zo is onze tussenkalftijd gezakt van 430 naar 390 dagen. Dat is helemaal toe te schrijven aan de sensoren.” Ook wijzigingen in het rantsoen hebben de ondernemers kunnen monitoren, waardoor adequaat gereageerd kon worden op de gezondheidsmeldingen die dat tot gevolg had. “Het systeem werkt, is snel terugverdiend en zorgt voor een stuk bedrijfsgemak.”

Makkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik
Hogere wiskunde is het allemaal niet. CowManager wordt als zeer eenvoudig ervaren, zowel qua installatie als gebruik. De sensors zijn makkelijk in het oor van de koeien te zetten. De draadloze routers voor in de stal en weilanden verzamelen real time data. Deze gegevens zijn met de software eenvoudig in te zien via de computer en/of smartphone. Onder het motto ‘plug and play’ kan een ondernemer er direct mee aan de slag.

24/7 monitoring
De besturing en grafieken spreken voor zich. Iedere boer en medewerker kan er snel en eenvoudig mee werken. Vroegtijdige alerts zorgen voor minder werk aan zieke en tochtige koeien. Het systeem monitort het vee 24 uur per dag, dus ook ’s nachts. Een grote winst aangezien het merendeel van de koeien ’s nachts tochtig is en afwijkend gedrag vertoond. Dankzij de koppeling met heel veel managementsystemen, kunnen ook sorteerhekken met CowManager aangestuurd worden. Ook dat zorgt voor minder arbeid en meer vrije tijd voor de ondernemer.

 

In december werd CowManager verkozen tot winnaar van de Agribusiness Award 2019. De jury sprak van een ‘bijzonder product dat complexe data effectief benut.’

Ga voor meer informatie naar www.cowmanager.com of volg CowManager op Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en YouTube. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met onze dealer AgroVision, www.agrovision.nl.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden