Shutterstock

Nieuws Subsidie

Ruim 400.000 euro voor jonge boeren in Groningen

13 November 2019 - Kimberly Bakker - 1 reactie

De provincie Groningen stelt €410.000 beschikbaar voor jonge boeren die duurzame investeringen willen doen in hun bedrijf. De regeling wordt tussen 2 december 2019 tot 7 februari 2020 voor de vijfde keer opgesteld.

In het kader van de Regeling Jonge Landbouwers is door de provincie Groningen €410.000 beschikbaar gesteld voor de boeren onder de 40 jaar die willen investeren in de verduurzaming van het bedrijf. De helft van dit bedrag wordt gefinancierd door de Europese Unie. Deze regeling is vooral bedoeld voor aanschaf van moderne installaties en machines, waardoor jonge boeren bij kunnen dragen aan onder meer milieu en dierenwelzijn. De subsidieregeling is van 2 december tot 7 februari geopend.

'Het is een steuntje in de rug'
"Jonge boeren hebben het financieel vaak krap, omdat ze het bedrijf net hebben overgenomen of omdat ze in dit proces zitten. Dit geld is dan ook bedoeld als steuntje in de rug bij de aanschaf van moderne en duurzame installaties en/of machines", zo zegt de provincie in een persbericht. "Het gaat daarbij wel om vernieuwende producten. Investeringen om de winst van een bedrijf te verhogen of goederen die al in het bedrijf aanwezig zijn, komen niet in aanmerking."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
F. de Boer 14 November 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10884662/ruim-400000-euro-voor-jonge-boeren-in-groningen]Ruim 400.000 euro voor jonge boeren in Groningen[/url]
Het is een fooi, maar een positief gebaar. Innovatieve boer-ondernemers hebben vaak geen 'vreeemd' geld nodig of willen dat niet: eigen baas blijven heeft voorrang
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden