Shutterstock

Nieuws Samenwerking

JoinData bundelt krachten met Agrirouter

19 November 2019 - Kimberly Bakker

Het Nederlandse samenwerkingsplatform JoinData bundelt de krachten met Agrirouter, een Duits data-uitwisselingsplatform van een groep machinebouwers. Het doel van de 2 partijen is om gegevens 'grensoverschrijdend' uit te wisselen en de hele agrarische keten te vertegenwoordigen.

De samenwerking is niet exclusief, omdat de 2 partijen pleiten voor open data-uitwisselingsplatforms. Wel leidt het ertoe dat vrijwel de hele food- en agriketen bereikt wordt. Dit omdat Agrirouter het primaire platform voor gegevensuitwisseling in de akkerbouw is, terwijl JoinData zich bij de start veelal focuste op de melkvee- en financiële sector.

'Behoefte aan internationale tools'
Volgens Johannes Sonnen, de Product Manager bij DKE Agrirouter, heeft de moderne landbouwsector behoefte aan internationaal gerichte tools. "In de toekomst zal de gegevensuitwisseling deel gaan uitmaken van het dagelijkse landbouwleven. Deze samenwerking is een belangrijke stap op weg naar het bereiken van het grote doel van gegevensuitwisseling langs de gehele agrarische keten."

"JoinData begon in de zuivelmarkt en financiële sector en breidde dit uit naar de akkerbouw. De volgende stap is om wereldwijd uit te breiden. Wij denken dat de snelste en beste manier om dit te bereiken, is door samen te werken met platforms met vergelijkbare overtuigingen en doelen", zo meldt Sener Celik, de directeur van JoinData.

Samenwerkingsverband
JoinData is een non-profitcoöperatie en opgericht door LTO Nederland, Agrifirm, CRV, FrieslandCampina, Rabobank en EDI-Circle. Recent hebben ook Lely, Nedap, Cosun en Avebe zich aangesloten. JoinData beheert het uitwisselen van data tussen de melkveehouders en de leveranciers van applicaties die data koppelen en gebruiken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden