Shutterstock

Nieuws Boerenprotest

FDF deelt sneer uit aan ketenpartijen

5 Februari 2020 - Redactie Boerenbusiness - 37 reacties

Farmers Defence Force (FDF) heeft woensdagochtend (5 februari) stevig uitgehaald naar ketenpartijen in vlees, zuivel, voer, belangenbehartiging en de bancaire wereld. In een verklaring die aan de volgers is gestuurd, meldt de boerenbeweging: "Iedereen die de sector nu verraadt, zal dat weten."

Volgens de boerenbeweging zijn er 'sterke signalen' dat deze partijen buiten het Landbouw Collectief om door landbouwminister Carola Schouten zijn uitgenodigd om te praten over oplossingen in de stikstofproblematiek. FDF vertrouwt deze gesprekken niet. "Allemaal mogen ze bij Schouten komen om de sector als een Judas te verraden."

Wees gewaarschuwd
Volgens FDF is er maar 1 club die de zaken voor de boeren regelen en "dat zijn de boeren in het Landbouw Collectief zelf." "Iedereen die ten onrechte meent dat ie onze belangenbehartiger is: wees gewaarschuwd! Want een gewaarschuwd mens snapt dat zijn carrière en draagvlak onder de boeren daarna verpulverd is. Maak een deal met LNV en je bent out!", zo laat FDF onverbloemd weten.

FDF en Agractie kondigden gisteravond aan nieuwe acties te overwegen volgende week als zij de indruk hebben dat de plannen van het kabinet niet aansluiten op de onderwerpen die met Rutte en Schouten worden besproken in het Landbouw Collectief. Eerder lekte gisteren uit dat het kabinet in totaal ruim een half miljard euro uittrekt voor het uitkopen van veebedrijven en het verduurzamen van agrarische bedrijven.

LATER MEER

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
37 reacties
Smorrie 5 Februari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10885775/fdf-deelt-sneer-uit-aan-ketenpartijen]FDF deelt sneer uit aan ketenpartijen[/url]
Haahaahaahaaa, wat een ongelooflijke stumpers.
Arum 5 Februari 2020
Dus jij gaat eerdaags niet bij de boer langs om eten maar met een lege maag naar bed Smorrie?
Abonnee
A. J. van Woerkom 5 Februari 2020
Verklaar je nader Smorrie.
jpkievit 5 Februari 2020
Onze tegen standers krijgen door deze berichtgeving weer nieuwe munitie 20febr wordt de echte doel dag
Abonnee
Ivo 5 Februari 2020
Heel goed dat ze de zaak eens flink scherp zetten. Allemaal huigelaars welke hun padje schoonvegen over de rug van de agrarische sector. Wat stelt dat hele kleine beetje geld nu voor wanneer je die stikstof toch maar nodig hebt voor een vliegveld.
Boerin 5 Februari 2020
I.p.v. verdeel en heers te zaaien zou de FDF misschien eens bij zichzelf te rade moeten gaan waarom zij niet uitgenodigd zijn voor een gesprek...
Boer 5 Februari 2020
Boerin, FDF zit bij het collectief dus mischien moet jij jezelf te rade gaan waarom je deze opmerking typt....
debotermijn 5 Februari 2020
Het is juist belangrijk dat we met zijn allen optrekken ook met de ketenpartijen om tot een goed resultaat te komen en jezelf als organisatie niet verheven voelt boven de rest.
Kjol 5 Februari 2020
Och, dan moeten de contract telers ook maar eens een keertje geen contract tekenen. Ze spelen het spelletje ook mee toch?
kempenboer 5 Februari 2020
Boerin, de eerste die verdeel een heers aan het toepassen is, is het ministerie. Ze mogen gerust hun tanden een keer laten zien, het FDF.
willem 5 Februari 2020
Het kabinet wil de energie transitie er door heen drukken en gebruikten daarvoor de pfas norm met valse meetgegevens.

Via die versnelde transitie en 5g netwerk krijgen we nog veel meer controle in het land, net zoals China.

De overheid speelt het vies, die elitaire club die brusselse belangen dienen en niet die van de boeren/nederlanders.

Door er tijd over te laten gaan gebruikt de overheid de pers om te verdelen, nu met een grote pot geld moest het wel gefixed worden, daar trapt Fdf niet in, en voor de overheid al op de erf staat, wordt er aangegeven dat het zo niet werkt in een stellig bericht, grote klasse!

Kjol 5 Februari 2020
China en de USA zijn over een tijdje alleenheerser, de EU haakt volledig af door alle geneuzel hier en wordt een reddeloze speelbal van de rest. Zelf het voedsel halen ze straks buiten de EU, het zal ze ernaar vergaan.
Gert 5 Februari 2020
Judas, waar hoorden we dat eerder?
info 5 Februari 2020
Elkaar eens goed de waarheid vertellen is heel belangrijk , het is goed te weten hoe er door anderen over jouw standpunten wordt gedacht want die ander heeft het vaak ook wel eens goed. Daarom een gesprek afbreken of wegblijven van een gesprek is grote zwakte en toont geen prestatie ook al wordt jouw standpunt misschien wel hard bestreden.
Blijven praten is de beste optie
Piet 5 Februari 2020
De schijnwerper is nu even naar andere partijen die blijkbaar al jaren de dienst uit maken.Volg het geld en je weet wie de dienst uit maakt.Juist minister van financiën immers boerengrond waar generaties boeren hard voor hebben gewerkt is nu de goude standaard voor de bv Nederland.Nationaliseren van landbouwgrond is een doelstelling enkele politieke partijen.Nu Frankfurt in de EU alle staatsobligatie hebben op gekocht wordt de euro biljetten W.C papier.Ja dan kan je nu niet als in de heilstaat als de DDR vroeger boeren over de grens zetten. De list is nu het uitroken rond natuur gebieden .Was wel 20 jaar propaganda voor nodig zoals de postcode loterij maar je stelt doelen.Maar het doel is duidelijk grond als zekerheid in plaats van goud.Blijkbaar net als in 2008 bij de banken zit er weer niemand aan de stuurknuppel terwijl een vliegtuig ook weer moet landen.Duidelijke boek was dan ook”kan niet waar” na die bankencrisis in 2008.Mensen het gaat echt niet om de natuur gewoon een verdien model voor bedrijven zodat banken en alles wat meegezogen wordt in een landbouwcrisis als echt veel boeren hun boerderijen verkopen gezien hun leeftijd er veel te weinig jonge boeren die nog een boterham kunnen verdien.Melkquota fosfaatrechten en als slagroom de stikstof waarbij boeren tegen Schiphol en de industrie worden uitgespeeld via “wetgeven’’ van deze regering.
Boerenverstand 5 Februari 2020
amen

Politiek is de dictatuur van teruggave van je eigen geld door subsidie, onderwerping, misleiding, afleiding, deception. Normen die uit de lucht komen vallen, onderzoek dat uitwijst dat het klimaat veranderd zonder grondslag met Boeren als de schuldige.

Hoe helder wil je het hebben: Rutte is betrapt en loopt weg.

(Moest nog een kolencentrale sluiten na de van ons gestolen nader te bepalen arbeidsvaluta voor cadeau lobbyisten?)

De Boeren zijn slechts het eerst aan de Beurt.

Er moet een schoonmaak komen van dit land ter ere van de strijders voor onze Democratie, dit land is verworden tot een Marckraam van oplichters, tollenaars van de regerende banken met landen zonder eigen vermogen van onze EU lobbycratie en hun regeringsleiders die cultuurverraad als hoogst bereikbaar levensdoel hebben gesteld.

De Britten hebben hun land, hun identiteit terug en wij mogen het doen met de Europees culturele lijkwade van Rutte tot verdeel en heers van culturen, een onomkeerbare eeuwige Godschande!
Bert 6 Februari 2020
Rutte houd van dit land als de Dood van Leven.
Rob 7 Februari 2020
Jullie zijn ook mooi tegen elkaar uitgespeeld . Alleen jullie grond willen ze .Hoe wil je anders 24 miljoen ( waar van 7 miljoen Idiots kwijt ) in dit overbevolkt landje kwijt .Hou de Oranjes in de gaten ,gaan deze allemaal op vakantie .Dan is het over .Leve de boeren een volk ja wat nog kan nadenken . Judas hé Rutte .
Rob 7 Februari 2020
Jullie laten zich mooi uitspelen .Net als zpp ers enz .Oke zijn harde woorden .Maar is der iets niet waar .Ze willen jullie grond niets meer of minder.En dan onze boeren dochter die zie ja als een Judas van de grootste Judas Rutte laat gebruiken .Op naar de 24 a 27 miljoen inwoners .Leve de koning .
Rob 12 Februari 2020
Boeren laat jullie niet naaien zoals heel achterlijk Nederland .
bolle niet boer 12 Februari 2020
Heb zojuist uit betrouwbare bron vernomen dat Rutte gewoon afstamt van de NSB uit 40-45, zijn opa was een prominent lid! Hij zet gewoon het werk van zijn opa voort
Marie 13 Februari 2020
De ammoniak heeft jullie verstandelijke vermogens aangetast. Waar is het boerenverstand gebleven? Jullie schelden, beledigen, discrimineren, enz. Daarom worden jullie niet meer serieus genomen; als juridisch
"onbekwaam" neergezet. Schande om Rutte als NSB-er neer te zetten. Wrang, mijn oma moest in de oorlog juwelen aan boeren afgeven voor wat bieten.
Henk 13 Februari 2020
Marie schreef:
De ammoniak heeft jullie verstandelijke vermogens aangetast. Waar is het boerenverstand gebleven? Jullie schelden, beledigen, discrimineren, enz. Daarom worden jullie niet meer serieus genomen; als juridisch
"onbekwaam" neergezet. Schande om Rutte als NSB-er neer te zetten. Wrang, mijn oma moest in de oorlog juwelen aan boeren afgeven voor wat bieten.
Begin mij te schamen voor mijn collega's!
???!!! 13 Februari 2020
Marie schreef:
De ammoniak heeft jullie verstandelijke vermogens aangetast. Waar is het boerenverstand gebleven? Jullie schelden, beledigen, discrimineren, enz. Daarom worden jullie niet meer serieus genomen; als juridisch
"onbekwaam" neergezet. Schande om Rutte als NSB-er neer te zetten. Wrang, mijn oma moest in de oorlog juwelen aan boeren afgeven voor wat bieten.
Marie, oma deed wat nodig was: overleven met voedsel.
Voedsel: productie door de boer.
Begrijp dat zonder de boer (met een GL/D66 moeras/parklandschap) GEEN voedsel vanzelfsprekender is dan welhaast onbeperkt voedsel.
Kortom, kies voor leven, steun de boer.
Enig alternatief dat de boer zal schaden: ga in hongerstaking! volhouden!
Kjol 13 Februari 2020
@marie, je leeft ver in het verleden, blijkbaar had je liever gezien dat die boeren helemaal geen voedsel hadden en je de juwelen nog gehad had.
Abonnee
peer 13 Februari 2020
wat zijn juwelen?
Marie 13 Februari 2020
Peer vraag maar aan je grootouders wat juwelen zijn. Wees redelijk en ga niet over lijken.
Pietje1 13 Februari 2020
Verraders mogen best aangepakt worden zonder fysiek geweld.
Als is de leugen nog zo snel,de waarheid achterhaalt hem wel.
Bertus 13 Februari 2020
Marie ga je schamen, uw woorden zijn een eeuwige godschande!
FDF is onze laatste strohalm, mee eens of niet.
En uw Rutte, ziehier uw generatie van list en bedrog:


https://jdreport.com/geheimzinnige-achtergronden-opa-van-mark-rutte-was-verbinder-van-de-nsb/
Arie 13 Februari 2020
Iedere kerel moet kloten voelde dit al op z'n klompen aan.

we gaan door tot de laatste grijns van de keizer
Gratis boerenwijsheid 13 Februari 2020
appel valt niet ver van de boom, fascistoïde aanhang conform
Marie 13 Februari 2020
Jullie leven nog in de 19-de eeuw. Laat het verstand eindelijk zegevieren. Nog niets toekomstgericht gehoord van FDF: waarom Engels, terwijl je geen Engels spreekt..
Jan 13 Februari 2020
Engelsen hadden geen juwelen, maar vochten voor onze democratie.

zij hebben hun cultuur terug, nu wij nog
Ps 13 Februari 2020
Als we fdf niet Hadden gehad waren nooit zo ver dat je had durven dromen .en zaten we nu in het zelfde schuitje met fosfaat waar problemen nog Lang niet opgelost is en nog jarenlange procedures in het verschiet Zijn dat kun je beter voor Zijn.
jan 13 Februari 2020
klopt

zij doen het huiswerk van politici
Volkspartij voor Vrijheid en Democratie

dit land is ziek
Moestafa 13 Februari 2020
het wachten is op een boerenmoskee met genitaal verminkte boeren in de haatcultuur van vvd stemmers
Harm 18 Februari 2020
Iedereen zal het weten, de boeren zijn het eerst aan de beurt.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden