De Heus

Nieuws De Heus

De Heus breidt uit op Braziliaanse grond

10 Maart 2020 - Jorine Cosse - 1 reactie

Diervoedergigant De Heus wil haar marktpositie in Brazilië versterken. Om hier stappen in te maken heeft het bedrijf afgelopen vrijdag 6 maart de overeenkomst voor volledige overname van het Braziliaanse veevoederbedrijf Cerrado Nutrição Animal getekend.

Het bedrijf is gevestigd in de stad Itaberai, ten zuidwesten van de hoofdstad Brasilia. Volgens De Heus heeft Cerrado daar met een productiecapaciteit van 50.000 ton per jaar een sterke regionale marktpositie verworven. De productie van het bedrijf omvat een volledig assortiment aan voedingssupplementen, concentraten, mineraalmengsels en mengvoeders voor de rundveesector. De overnamesom is niet kenbaar gemaakt. 

Overname aansluitend bij strategie
De overname past volgens Rinus Donkers, directeur van De Heus in Zuid-Amerika, perfect in de strategie van De Heus om haar diervoederproducten zo dicht mogelijk bij haar klanten te produceren. Daarbij heeft Cerrado volgens Donkers in de afgelopen jaren dezelfde sterke groei doorgemaakt als De Heus, waardoor de overname ook goed aansluit.

Beide bedrijven focussen op een kennisintensieve en praktische benadering van het boerenbedrijf. Door de krachten te bundelen willen ze de veehouderijbedrijven in de regio ondersteunen bij het verbeteren van de bedrijfsvoering en voorzien van internationale kennis.

De Heus houdt bij deze overname de oprichter van het Braziliaanse bedrijf, Antonio Pedroso, binnen boort voor de verkoopactiviteiten en de kantrelaties. Pedroso meldt dat hij blij is met de overname van De Heus vanwege de ruime ervaring en kennis dat het bedrijf met zich meebrengt. Naar eigen zeggen versterkt De Heus de innovatiemogelijkheden voor Cerrado.

Geen onbekend terrein
De Heus is niet vreemd op de Braziliaanse voermarkt. In 2012 wist het bedrijf zijn naam aan de markt te verbinden door de acquisitie van een varkensvoerbedrijf. Daarna volgden nog enkele overnames en de bouw van 2 fabrieken. Dit maakt dat De Heus vandaag de dag naar eigen zeggen een compleet assortiment aan voedingsproducten voor meerdere diergroepen als varkens, rundvee, kip en vissen produceert.

Uitbreiding van het imperium
Deze overname is voor De Heus de tweede overname in korte tijd. In december vorig jaar kocht het bedrijf ook al een diervoederbedrijf in Spanje op om haar marktpositie daar te vergroten. Eerder dat jaar wist De Heus ook al het meerderheidsbelang te verkrijgen in het Oekraïnse D-Mix. Met deze investering probeert de Nederlandse voergigant ook in Oekraïne vat te krijgen op de groeiende veestapel en veehouderij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Ps 10 Maart 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10886140/de-heus-breidt-uit-op-braziliaanse-grond]De Heus breidt uit op Braziliaanse grond[/url]
Goede keus ,heus in Europa minder keus
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Voer

Koen en Co de Heus stoppen als CEO bij familiebedrijf

Nieuws Jaarcijfers 2022

Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden