AgruniekRijnvallei

Nieuws Jaarcijfers

AgruniekRijnvallei geeft 8 miljoen euro terug

11 Maart 2020 - Redactie Boerenbusiness

AgruniekRijnvallei (AR) geeft over boekjaar 2019 bijna €8 miljoen terug aan de leden in de vorm van kortingen op mengvoeders en gewasbeschermingsmiddelen. Daarna blijft er een nettowinst over van €400.000 over.

Dit heeft AR bekendgemaakt bij de publicatie van de jaarresultaten over het afgelopen jaar. Het coöperatief bedrijf uit Wageningen verkocht vorig jaar zo'n 653.000 ton voeders, een toename van 3,1%. Door deze aanwas kon AR de productiecapaciteit in de fabrieken naar eigen zeggen optimaal benutten, wat de kostprijs van het voer deed dalen. Ook in de eerste maanden van dit jaar houdt AR de groei in de afzet van voer vast, meldt het bedrijf in een verklaring.

De geldomzet kwam uit op €263 miljoen. De prijsreductie bedraagt 4 euro per ton over de afgenomen mengvoeders in 2019 en 2% over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen. In de teruggave zijn verder inbegrepen: de bonus-, betalings- en ledenkorting, het zogeheten Extra AR voordeel en de extra prijsreductie in oktober over gewasbeschermingsmiddelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden