ForFarmers

Nieuws Veevoer

Belgische bank verhoogt koersdoel ForFarmers

14 Juli 2020 - Wouter Baan

De Belgische bank KBC Securities is te spreken over de marktkansen van ForFarmers in Polen en heeft gisteren (13 juli) zodoende het koersdoel met een kwartje verhoogd naar €6,25 per aandeel. 

Een beursanalist van de bank laat weten dat het veevoerconcern goed gepositioneerd staat, mede vanwege een goede start in Polen. Hier nam ForFarmers in 2018 een belang in Tasomix. In tegenstelling tot de krimpende veestapel op de thuismarkt in Noordwest-Europa kan Polen als een groeimarkt bestempeld worden.

ForFarmers presteerde de afgelopen jaren beduidend minder, maar in het eerste kwartaal van 2020 zat de winst weer in de lift. Toch bewoog de koers in de afgelopen maanden voortdurend omlaag. Halverwege juni noteerde het aandeel, genoteerd aan het Damrak, nog maar €5,20. In april stond de koers nog ruim boven de €6. 

Zorgen over droogte
De daling kwam mede doordat de Nederlandse bank Kempen & Co het ForFarmers-aandeel dit voorjaar van de kooplijst haalde. Dit vanwege zorgen over droogte, wat het veevoerconcern in 2018 parten speelde. Vanwege de lage waterstanden moest de logistiek toen deels over de weg wat voor hogere kosten zorgde. Door de regenval van de afgelopen weken zijn die zorgen echter naar de achtergrond verdwenen. Wel zijn de waterstanden nog altijd laag. 

Mogelijk zorgt het verhoogde koersdoel door KBC voor een ommekeer, al is het voor beleggers nog altijd niet duidelijk hoe ForFarmers de toekomst aanvliegt. Aanvankelijk zou dit voorjaar een nieuwe strategie worden gelanceerd, maar vanwege de coronacrisis is dit op de lange baan geschoven. Door de coronacrisis onthield het veevoerconcern zich in mei ook van prognoses voor de rest van dit jaar, zoals veel beursgenoteerde bedrijven dat doen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden