Agrifoto

Nieuws Bedrijfsovername

Kistenmaker Naus over in andere handen

16 Juli 2020 - Jeannet Pennings

Naus Kisten & Pallets heeft per 1 september 2020 een nieuwe eigenaar. Het bedrijf in Espel wordt overgenomen door Vierhouten Pallets uit Putten. Het vastgoed en de medewerkers zijn onderdeel van de overname.

Naus, onderdeel van de Faber Halbertsma Group, heeft een leidende positie in de markt voor landbouwkisten in Nederland. De 14 medewerkers bij het bedrijf in Espel behouden allen hun baan. Ook voor klanten brengt de overname geen merkbare veranderingen met zich mee, zo geven beide partijen aan.

Voor de Faber Halbertsma Group lijkt het afstoten van Naus een logische stap. De organisatie is zich de laatste jaren steeds meer gaan focussen op de productie en pooling van houten pallets in heel Europa. Een 'stand-alone' kistenfabriek past niet langer in de strategie van de groep.

Goede uitbreiding
Het Gelderse Vierhouten-Palletindustrie is gespecialiseerd in het leveren van gebruikte en nieuwe pallets. "Voor ons bedrijf vormt Naus een goede uitbreiding van de bestaande activiteiten", vertelt directeur Gerrit Jansen. "Na recente overnames van Pallethandel Panhuis Lelystad en De With Pallets in Zeewolde."

Vierhouten-Palletindustrie en De With Pallets beschikken over 32.000 m2 bedrijfsterrein op 2 locaties en een bedrijfsvoorraad van zo'n 350.000 pallets. Na de overname heeft de groep bedrijven een omzet van €40 miljoen en ongeveer 75 werknemers in dienst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden