Interview Berry Marttin

'Akkoord van Parijs voor voedsel nodig'

20 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Om een duurzame voedselproductie te bewerkstelligen, moet er een akkoord komen tussen alle betrokken partijen met een gelijke impact als destijds het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015. Dit zegt Berry Marttin, lid van de groepsdirectie van Rabobank, in een interview. "Om het eens te worden over wat goed is en om richting te kiezen."

Marttin zegt dit in een video-interview met Dick Veerman, hoofdredacteur van Foodlog, in het kader van het project Food for the future van de International Food and Business Management Association (IFAMA). Een gesprek tussen bedrijfsleven, boeren, wetenschap, overheden en NGO's is absoluut noodzakelijk, legt Marttin uit in het gesprek. Alleen dan kan volgens hem de €1 biljoen die is gereserveerd voor de Green Deal tot 2050 goed worden besteed.

Volgens Marttin is het noodzakelijk dat door alle partijen eerst gezamenlijk wordt vastgesteld welke veranderingen de grootste impact gaan hebben op het verminderen van onze voedselafdruk op de natuur. Daarbij is het wel noodzakelijk dat er over feiten wordt gepraat en niet in overtuigingen (frames). De Green Deal gaat alleen werken als die partijen samenkomen, een gemeenschappelijk begrip creëren en de weg wijzen, aldus Marttin.

Het interview met Berry Marttin is in het Engels en hieronder te bekijken.

Dit artikel maakt deel uit van de contentsamenwerking tussen Boerenbusiness en Foodlog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
petatje 20 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10888391/akkoord-van-parijs-voor-voedsel-nodig]'Akkoord van Parijs voor voedsel nodig'[/url]
Vraag mij toch af wat die NGO's nou bij die gesprekken moeten.
Is het nou dan zover, dat als jeveel geld hebt en daarmee veel media-aandacht koopt, dat je dan automatisch mee beslist. Dus de schreeuwers met het meeste geld gaan de dienst uit maken?
Dit is terug naar de feodale tijd, dan kunnen we de felbevochten democratische structuren wel afschaffen! Triest dat we zo ver de weg kwijt zijn geraakt zelfs op europees niveau kennelijk!
Abonnee
Jan kievit 20 Juli 2020
Als de green deal gaat bewijzen dat de dierhouderij eensector is met toekomst dus voedelprijzen 10% omhoog voorde consument wordt deze vergrijsde sector misschien weer hip
Abonnee
Kjol 21 Juli 2020
De Greendeal wordt de nekslag voor de boeren, er staat omvloerst in omschreven dat we naar een collectief agrarisch model moeten overgaan. Einde vrije boer, russische toekomst.
hans 21 Juli 2020
De "Greendeal" van oa Franske Timmerfrans is een aaneen schakeling van natte dromen van topbetaalde, doorgeslagen uitgerangeerde politci.
Zuurverdiende belastingcenten spenderen aan luchtkastelen, met uiteindelijk alleen als resultaat dat food goedkoop blijft, de boer niets verdient en de centen in de grote zakken van de aandeelhouders van de multinationals zijn verdwenen.

Tuurlijk zit de Rabo mee te slijmen om al die miljarden over de ruggen van boeren binnen te harken.
2x zoveel agri-productie met de helft aan input, alsof boeren dat zelf niet wensen, is natuurlijk makkelijk scoren uit de mond van iemand wiens familie nooit wat geproduceerd heeft, maar des te meer geprofiteerd van boerenwerk.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

BB TV Daniëlle Duijndam

Stijging melkprijs neemt margedruk niet direct weg

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden