Shutterstock

Nieuws Overname

Infoplaza neemt Weeronline over

12 Augustus 2020 - Kimberly Bakker

Infoplaza, het bedrijf achter Buienalarm en Weerplaza, neemt Weeronline per direct over. Met de overname van Weeronline wordt Infoplaza - naar eigen zeggen - het grootste weerplatform van de Benelux.

Maandelijks maken meer dan 10 miljoen mensen en bedrijven gebruik van de weerberichten op de verschillende sites en apps van Infoplaza. Daarnaast voorziet Infoplaza ongeveer 90% van de Nederlandse media van weerinformatie.

'Platforms krachtiger maken'
"De overname van Weeronline is een belangrijke strategische stap in het realiseren van de ambities. Weeronline heeft een gebruikersvriendelijke site en heldere apps. Infoplaza heeft geavanceerde weertechnologie. Wij willen deze onderdelen met elkaar combineren en zo de platforms nog krachtiger maken", aldus René Westening, medeoprichter en DGA van Infoplaza.

Het is niet bekendgemaakt hoeveel Infoplaza betaalt voor Weeronline. Wel is duidelijk dat investeringsmaatschappij Bolster financiële steun heeft geboden in de overname van Weeronline. In ruil daarvoor krijgt de maatschappij een belang van 42,5% in Infoplaza.

Agroweer werkt samen met Infoplaza
Ook Agroweer, het toonaangevende weerplatform voor agrarisch ondernemers op Boerenbusiness, is afgelopen jaar een samenwerking aangegaan met Infoplaza. Agroweer geeft per perceel de specifieke weerdata en landbouwkundige adviezen; voorbeelden daarvan zijn het effect van de bespuitingen, de ziektedruk in een teelt en de effectiviteit van diverse werkzaamheden als kunstmest strooien of gras inkuilen. Alle data wordt gegeven voor zowel de huidige als komende weersomstandigheden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden