De Heus

Nieuws Jaarcijfers 2021

De Heus voert winst in thuismarkt stevig op

5 Mei 2022

Veevoerconcern De Heus kan succesvol terugkijken op 2021, waarbij zowel de omzet als de winst een flinke toename laten zien. Op de Nederlandse thuismarkt althans, het groepsresultaat is nog niet bekend.

Hoewel het imperium van De Heus ver buiten de eigen landsgrenzen reikt, haalt De Heus nog altijd ongeveer een derde van de omzet in Nederland. Die steeg vorig jaar met ruim een kwart tot €1,38 miljard. De nettowinst steeg zelfs met ruim 30% tot €23,3 miljoen. De afgelopen jaren waren de activiteiten buiten Nederland verhoudingsgewijs winstgevender dan in eigen land. In 2020 behaalde het voerconcern een winst van €125 miljoen uit een omzet van €3,2 miljard. 

Hoge grondstofprijzen 
Waar de concurrentie kampt met teruglopende resultaten, heeft De Heus dus nog altijd de wind in de zeilen. De krimp van de veestapel of de hogere energieprijzen hadden vorig jaar geen negatieve invloed op de resultaten, evenals het effect van de gestegen grondstofprijzen. Hoewel door de oorlog in Oekraïne de granen- en gasprijzen pas echt door het dak zijn geschoten, waren de prijzen toen ook al niet mals. 

Vorig jaar oktober rondde De Heus de overname van Coppens af. Ook werd een belang van 20% genomen in het Belgische Plumeco. Gezamenlijk investeerde De Heus hiervoor €30,6 miljoen, zo staat opgetekend in het jaarverslag. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Oorlog

De Heus blijft in Rusland en dit is waarom

Nieuws Feijen Diervoeders

De Heus doet overname in Oost-Nederland

Nieuws Onderzoek

STAF krijgt sponsoring van drie agro-concerns

Analyse Varkens

Stijging varkensprijs China: najaarspiek of structureel?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief