Aardappelen beregenen in het Brabantse Maren-Kessel. Met een topoogst wordt al geen rekening mee gehouden, zegt de inzender.
Hier hebben de aardappelen het land nog niet dicht.
Op 13 juni strooide deze akkerbouwer 16-0-30 kunstmest. Op 30 juni lag het nog tussen de ruggen. Inmiddels heeft het wel iets geregend hier in Zeeuws Vlaanderen, maar nog lang niet genoeg. De aardappelen hebben het gewas niet dicht. Het kwaad is volgens de teler al geschied, door de hoge temperatuur. Daardoor treed knolrui op. Met name in Spunta.
Winterplantuien opladen bij landbouwbedrijf Bil in het Zeeuwse Kerkwerve.
Het gaat hier om het ras Troy. De opbrengst is gewoon, ongeveer 40 ton per hectare. Het perceel is niet beregend, omdat geen zoet water voor handen is. Recent viel 16mm sinds lange tijd.
Doorwas in een perceel Bintje rond Ieper in West-Vlaanderen.
Verschillende percelen in de regio Voormezele bij Ieper tonen nu doorwas.
Het is nog steeds extreem droog in dit gebied.
In juni viel in totaal 8mm regen. Hier komt het niet meer goed, vreest de inzender. Ook voor de toekomst wordt weinig regen verwacht, afgezien van wellicht een onweersbui.
De aardappelen bloeien wederom.
In Flevoland zijn de eerste percelen pootaardappelen doodgespoten en geklapt. Ondanks het weer is de groei snel verlopen.
Dit perceel snijmaïs in Zuid-Beijerland, (ZH) heeft de 180cm al bereikt. Met het warme weer doet de mais het goed. Voor het grasland is het erg droog. De derde snede laat op zich wachten. Hier viel 22mm regen.
Gras schudden in Oost-Duitsland op een Nederlands melkveebedrijf. In totaal is er 525 hectare gras en luzerne.
En vervolgens gras hakselen. Het bedrijf heeft 1.700 melkkoeien en 1.500ha grond
Deze Agria is op 13 april gepoot. 15mm regen heeft het gewas opgefrist maar van knolvorming is geen sprake. De foto is in Zeeland gemaakt.
Een perceel Markies met doorwas in de omgeving van Woensdrecht, Noord-Brabant.

Whatsapp fotoreportage

Doorwas manifesteert zich in aardappelen

5 Juli 2017 - Redactie Boerenbusiness

Na de neerslag van afgelopen week, gevolgd door groeizame omstandigheden, wordt in steeds meer aardappelgewassen doorwas gevonden. Dat is vooral in het zuiden van Nederland en België het geval.

Wat dit voor gevolgen heeft moet nog blijken. Ondertussen kan de hoofdoogst wel weer een slok gebruiken, wordt gras gehakseld en uien gerooid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden