Twee dagen ervoor was het demoveld beregend om zonder stof te kunnen rooien. Dat lukte goed. Het rooien verliep vlot. De opbrengst was zeer laag. Tekst & fotos: Niels van der Boom
De rooidemonstraties trekken veel bekijks. Enkele stewards met luchthoorns houden toezicht. Overal op en in klimmen is er anno 2018 niet meer bij.
Ook het demoveld van PPO Westmaas heeft te lijden gehad onder het extreme weer van dit seizoen. In de lage plekken worden alleen kluiten gerooid.
Dewulf toonde zijn RF3060 bunkerrooier, met Flexyclean reinigingsunit, en de 4-rijïge Kwatro bunkerrooier.
De nieuwste generatie Puma 3 van AVR is uit te rusten met IoT-techniek, om zodoende machinegegevens te verzamelen en gebruiken.
Ploeger houdt het nog steeds bij de AR-4BX en showde het meest recente model. Op de reiniging kwam het dit jaar niet aan.
Het enige grote nieuws kwam van AVR met de presentatie van hun Lynx wagenrooier. Het is bijzonder dat een fabrikant in dit segment innoveert.
Ook nieuw is de Field Loader 240 van Dewulf. Een MH 240 stortbak met reinigingsunit en overlaadband. De maximale capaciteit bedraagt 150 ton per uur.
Grimme heeft al enkele jaren een dergelijke machine in het programma. Die heet bij hun Clean Loader. Ook hier veel bekijks voor het overladen.
Naast de overlaadstations waren ook 2 inschuurlijnen van Prinsen/Visser en AVR te zien.
Deze enorme zelfrijdende overlaadwagen van loonbedrijf Hack uit Kruisland kwam helaas niet in actie.
Net als deze getrokken Dezeure overlaadwagen op de stand van importeur MCF.
Jaap van Wenum, voorzitter van LTO Akkerbouw, nam op de stand van Stichting NCOR de handleiding precisielandbouw in ontvangst. De stichting presenteerde ook hun uitleenservice van precisiebemesters, die samen met landbouwscholen landelijk wordt georganiseerd.
Alternatieve methoden voor loofdoding hebben de aandacht van pootgoedtelers. Nieuwkomer Rema uit Friesland showt hun EnvimaxX looftrekker en wortelsnijder.
Fendt-importeur Mechan Groep demonstreert de nieuwe 943 MT rupstrekker in Nederland. Vandaag niet in actie, maar wel indrukwekkend.
Vaia-importeur De Heus heeft voor alle kipwagens typegoedkeuring ontvangen van de RDW. Daarvoor is hij onder meer met luchtremmen uitgerust. Dat was bij veel fabrikanten duidelijk zichtbaar.

Fotoreportage Aardappeldemodag

Sector praat na over een bewogen jaar

23 Augustus 2018 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Ondanks dat de rooidemonstraties veel bekijks trokken tijdens de Aardappeldemodag in Westmaas waren ze waarschijnlijk niet het meest besproken onderwerp. De Nederlandse aardappelsector praatte vooral na over een zeer bewogen jaar.

De editie van 2018 was er niet een van grote noviteiten op machinegebied. De verbeteringen zitten hem vooral in de kleine details. AVR presenteerde hun nieuwe getrokken wagenrooier Lynx en Dewulf showde zijn overlaadstation voor de eerste keer in actie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
De teler 26 Augustus 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/foto/fotoreportage/10879711/sector-praat-na-over-een-bewogen-jaar][/url]
AVR had beter een 2 rijige zelfrijdende bunkerrooier kunnen ontwikkelen, was er weer wat te kiezen geweest
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden