Fotoreportage LBV Assen

Interessante producten tussen gezellig publiek

28 November 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Landbouw Vakbeurs Assen, gehouden in de TT-hal, combineert het zakelijke karakter van een vakbeurs met de gemoedelijke sfeer van een dealershow. Agrarisch ondernemers uit het noorden van Nederland bezoeken er hun dealers en contactpersonen. Veelal op het gebied van mechanisatie maar ook accountants, makelaars en voerleveranciers. Met een oppervlakte van ruim twee hectare behoort de beurs tot een van de grotere in Nederland. En wie goed zoekt kan ook nog enkele interessante nieuwe producten vinden.

De Landbouw Vakbeurs duurt nog tot vrijdag 29 november.

  • LBVK Assen 13_1MBT Exact specialiseert zich op systemen voor het toedienen van vloeibare kunstmest. De doppen of kouters die gebruikt worden zijn vaak lastig te controleren. MBT ontwikkelde daarom zelf een sensor. Raakt een leiding verstopt, dan kleurt het scherm rood. Hij geeft ook direct aan welke dop of kouter verstopt zit. Het systeem kost 275 euro per dop.
  • LBVK Assen 13_2Krol Eilering Service bouwt deze driedubbele fronttank, die wordt verkocht onder de naam Kembro. De machine heeft een 700 liter zaadtank, die dwars is geplaatst. Aan beide zijde is een tank van 400 liter gemonteerd voor vloeistoffen. De fronttank is multifunctioneel inzetbaar voor een combinatie van zaaizaad, korrelkunstmest of granulaat, vloeibare kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. De aandrijving geschiedt via het eigen hydraulisch systeem.
  • LBVK Assen 13_3Vers van de Agritechnica was deze Fendt 939 Vario op vier Soucy rupsbanden. Een publiekstrekker was het zeker wel. Meerdere aanwezige producten stonden twee weken terug nog in Hannover.
  • LBVK Assen 13_5Het nieuwste rupsonderstel van Soucy is geschikt voor trekkers met een groot vermogen. Hiervoor is het sprocketwiel van gietijzer in plaats van stalen profielen. Het voorste loopwiel staat iets hoger zodat de rups gemakkelijker over obstakels kan klimmen.
  • LBVK Assen 13_6Nieuw op de Agritechnica was het TouchMe scherm van Müller. Dubex presenteert het touchscreen scherm op hun eigen stand. De Isobus-terminal heeft een robuuste aluminium behuizing.
  • LBVK Assen 13_7De nieuwe Claas Axion 850 met CVT-transmissie is verkozen tot trekker van het jaar 2014. Hij trok daarom de meeste aandacht op de gezamelijke stand van alle noordelijke Claas dealers.
  • LBVK Assen 13_8Een opvallende zwarte Zetor Forterra 135, die is gebouwd in een gelimiteerde serie van 66 modellen.
  • LBVK Assen 13_9Spinder heeft hun Stallboy Feed voeraanschuifrobot op de stand staan. De trommel heeft een diameter van 125 centimeter en beschikt over twee 12 volt accu"s. Je stelt hem in via het display bovenop de machine. De rij- en draairichting zijn vrij instelbaar. Spinder zegt dat voer gelijkmatiger wordt verdeeld omdat de trommel onafhankelijk is aangedreven t.o.v. de rijsnelheid.
  • LBVK Assen 13_10Op de stand van Maschio en Gaspardo stond deze messenfrees, die met een speciale aankoppelbok ook in de fronthef kan worden gebruikt.
  • LBVK Assen 13_11Vlaming uit Zwaagdijk bouwde afgelopen jaar dit watervat om het aanzuigen van water bij beregeningspompen te vergemakkelijken. Door de pomp vol te laten lopen met water uit het vat zuig je nooit meer lucht aan. Volpompen met de hand is ook overbodig. Standaard past het systeem op Landini pompen maar verschillende flensen zijn mogelijk. Hij kost 1.100 euro inclusief montage.
  • LBVK Assen 13_12De Fusion 3 perswikkelcombinatie van McHale is de derde generatie van dit unieke concept. Hij is sinds vorig jaar op de markt. Bij de Fusion 3 is vooral de styling aangepast, het bedieningsgemak op de terminal en de capaciteit van de pick-up. Die is een kwart beter dan voorheen, zegt McHale.
  • LBVK Assen 13_14De Belgische fabrikant Dewa bouwt al jaren silagewagens. Sinds kort worden ze ook in Nederland verkocht. Er zijn drie modellen in de HW serie, met een inhoud van 36, 40 of 50 m³.
  • LBVK Assen 13_16Bijzonder aan de Dewa silagewagen is zijn mechanische as-aandrijving. Iets wat bij Belgische loonwerkers reeds gemeengoed is en in Nederland ook opkomt. De aandrijfas wordt hydraulisch aangedreven. Het circuit werkt via de load sensing. Het instellen van de aandrijving doe je via een touch screen scherm.
  • LBVK Assen 13_17Op de stand van Beboma stond deze opvallende Unia Amber 3000/3 zaaimachine. Normaal zijn de machines van Unia namelijk rood-groen. Dit getrokken model heeft een werkbreedte van drie meter. Een optie met schijven voor de nokkenrad zaaimachine is ook leverbaar.
  • LBVK Assen 13_19Unia levert de machine met enkele of dubbele schijven. Deze machine heeft de 36 cm grote dubbele schijven, die in een V-vorm staan en aan beide kanten een loopwiel hebben. Zo kunnen ze goed overweg met gewasresten. De kouterdruk stel je handmatig in, de zaaidiepte hydraulisch.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden