Fotoreportage ATH

ATH: Besparen, problemen oplossen en voorkomen

12 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Nieuwe technieken en handigheidjes bedoeld voor het dagelijkse boerenbestaan helpen vaak kosten en tijd te besparen en problemen op te lossen of te voorkomen. Zo ook de innovaties van Tolsma, Zuidberg, Tyker Technology en VBK Covering. Een korte introductie.

  • BB tolsma bewaarapp.jpgTolsma komt dit jaar met een nieuwe app om de bewaarcomputer op afstand aan te sturen en bewaaradvies te geven. De app wordt gekoppeld aan de Tolsma Vision Control. Bij problemen, als bepaalde waardes bijvoorbeeld te hoog zijn, krijgt de gebruiker automatisch een seintje.
  • BB tolsma track and trace heftruck.jpgTrack and Trace voor kisten is de toekomst. Zeker met het groeiende aantal (fytosanitaire) eisen waar de sector voor sommige afzetmarkten aan moet voldoen. Althans dat denkt Tolsma die daarvoor de TTT Kistenregistratie ontwikkelde.
  • BB tolsma track and trace.jpgEen chip in de kist houdt bij wat er met de kist gebeurt. Zo is in een oogopslag te zien hoe groot de voorraad is. Handig als een afnemer of leverancier belt, maar ook de voor de boer zelf die hiermee niet voor verrassingen komt te staan. Het systeem wordt interessant bij een minimale voorraad van 2.000 kisten.
  • BB zuidberg trac eierdozen.jpgEen rubberen track op een stapeltje eierdozen moet verduidelijken hoe laag de bodemdruk is van dit rupsbandentype van Zuidberg. Volgens de fabrikant is de druk op de bodem 40 procent minder dan met standaard banden die de bodem comprimeren. Dat zou zelfs pertinent 20 procent opbrengst schelen.
  • BB Agrifac bietenrooier trac.jpgEen ander voordeel van de rubber tracks is dat er onder natte omstandigheden door kan worden geoogst terwijl machines op gewone banden stil blijven staan. Op de foto een Agrifacbietenrooier met Zuidberg tracks.
  • BB perceel doorgeven.jpgDe beurs was de aftrap voor www.perceeldoorgeven.nl; een online hulpmiddel (evt. met app) voor loonwerkers om snel, precies en eenvoudig werkopdrachten van klanten aan de medewerkers door te geven. Hiermee rijdt de medewerker minder snel verkeerd, wat brandstof en tijd bespaart. Dat kan volgens ontwikkelaar Tyker Technology oplopen tot 25.000 euro.
  • BB afdeksysteem.jpgVBK Covering in Deurne introduceerde het nieuwe waterdichte afdeksysteem voor kippers. Met name de aardappeloogst, maar ook uien en maïs kunnen hieronder droog worden vervoerd. Het systeem sluit en opent binnen luttele seconden. Lossen via een achterklep als ook kopbelading is geen probleem.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden