Langs de rode loper in Achterveld is er dit jaar plek voor meer kleur dan louter Fendt. Ook MF en Valtra doen mee. Want, de Utrechtse plaats is nu ook hun uitvalsbasis. Mechatrac en Agritech zijn, samen met Gebr. de Vor, opgenomen in de Mechan Groep.
Bedrijven, dealers en importeurs zijn druk met het T-rijbewijs. Voor de Massey Ferguson showroom was een MF trekker te zien met blauwe L-platen als lestrekker.
De drie fabrikanten huizen nu op één locatie maar beschikken ieder over een eigen showroom. Inkoop, aftersales, service en dergelijke worden centraal gepositioneerd, net als bij moederbedrijf Agco.
Het nieuwste en grootste topmodel uit de Fendt stal, De 939 Vario Tier 4 Final, was ook aanwezig. De eerste Nederlandse klant heeft hem inmiddels in ontvangst genomen. Van de drie merken heeft Fendt het grootste marktaandeel in ons land. Het was daarom ook het meest prominent aanwezig.
Veel verschillende modellen staan er in Achterveld. Alle merken zitten momenteel in een periode waarbij de Tier 4B (Final) trekkers hun Tier 4A exemplaren vervangen.
Het grootste nieuws op de Wintershow is de nieuwe T4-serie van Valtra. Hij is voor het eerst in Nederland. Hier het topmodel, de T214. De trekker is radicaal anders dan zijn voorganger.
Ernaast het topmodel uit de Finse stal, de S374. Alle merken staan in Utrecht voor de show gebroederlijk naast elkaar. De onderlinge concurrentie strijd blijft wel behouden. Uiteraard met een knipoog.
Het meest opvallend aan de T4 zijn de geheel nieuwe cabine, met vijf stijlen, en een motor die niet langer over de vooras hangt. Dat levert een krappere draaicirkel op.
Prominent aanwezig in de Fendt-showroom is de nieuwe 300 serie. De legendarische 300 reeks is niet langer een boerentrekker. Luxe opties zijn naar beneden doorgetrokken wat een geheel nieuwe trekker oplevert.
Ook aanwezig in de Fendt-showroom is de nieuwe Tier 4 Final 700-serie. De meest verkochte serie van Fendt in Nederland. Uiterlijk verschilt de trekker alleen op details met zijn voorganger.
In de studio van Valtra was ook de XN163 te zien. Een bijzondere viercilinder met knikbesturing én een gestuurde vooras. Dat biedt veel potentie. De meerkosten zullen zijn succes naar alle waarschijnlijkheid gaan bepalen maar, het concept krijgt veel lof.
In de geheel nieuwe showroom is de nieuwe T4 ook prominent aanwezig. Zoals we van de Finse trekkerbouwer gewend zijn, in bijna alle (metallic) kleuren leverbaar). Genodigde kunnen ook op 23 december nog terecht. Op 29 en 30 december gaan de deuren voor het grote publiek open.

Fotoreportage Agrifoto.nl

Vooral Valtra nieuws bij Mechan Groep

23 December 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Vooral Valtra presenteerde nieuws op de Wintershow van importeur Mechan Groep. Daar vallen de bedrijven Gebr. De Vor (Fendt), Mechatrac (Massey Ferguson) en Agritech (Valtra) onder. De traditionele Wintershow van De Vor had daarom ook dit jaar een MF en Valtra tintje, in twee nieuwe showrooms. De T4- en XN-serie van Valtra waren écht nieuw voor de Nederlandse bezoeker. Ook de nieuwste Tier 4 Final Fendt 300, 700, 800 en 900 trekkers waren aanwezig.

Op 22 en 23 december organiseert Mechan Groep de 'Business Dagen' voor genodigde. Op 29 en 30 december is iedereen welkom.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Sven 22 December 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/fotos/fotoreportage/10861289/Vooral-Valtra-nieuws-bij-Mechan-Groep]Vooral Valtra nieuws bij Mechan Groep[/url]
Het is opvallend. Kijk hier http://goo.gl/tZCunb
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden