Bij Houwing Agro BV in het Drentse Eexterveen werd gisteren de laatste zomergerst gezaaid. Ook het poten van de aardappelen is begonnen.
In Israël wordt biologische peen gerooid. Foto: Julius den Held
Bij Van Beers Agro in Veldhoven (NB) is maandag 11 april gestart met het poten van Zorba aardappelen. De ondergrond was nog mooi vochtig en de bovengrond voldoende opgedroogd, aldus de inzender.
Ook in Zuid-Limburg, bij Van Hoven Agro BV in Cadier en Keer, worden de uien gezaaid. In één werkgang wordt er klaargelegd en gezaaid. De uien zijn van het ras Paradiso.
Bij deze teler in het Brabantse Someren zit de eerste 30 ha al in de grond. Voor de pootmachine staat ene nieuwe Kubota M7151.
Terwijl de nieuwe oogst de grond in gaat wordt de oude oogst afgeleverd. Hier gaan Innovators weg met als bestemming frites in het buitenland.
Op de kleigrond in Biddinghuizen is Blitterswijk Agro ook gestart met het poten. Foto: Jan Blitterswijk
Ken net, aldus de teler.
In de Noordoostpolder moeten nog veel bieten en uien gezaaid worden. Hier is Mts. Verhage uit Rutten aan het werk. De biegen zijn van het ras Maximiliana.
Agrias poten op Voorne-Putten in Zuid-Holland bij Mts. Den Ouden Landbouw in Zuidland. De voorjaarsgeploegde lichte kleigrond ligt er prachtig bij. Foto: Meindert den Ouden
Van der Heijden Akkerbouw in Soerendonk (NB) startte gisteren eveneens met het poten van Fontane. Na het ploegen wordt in één werkgang gepoot en aangeaard. Foto: Twan van der Heijden.
Dinsdagmiddag kwamen de eerste buien Brabant al binnentrekken. In totaal viel hier 11 millimeter.
Van der Heijden kan ondanks de regen woensdagochtend gewoon weer verder met de pootwerkzaamheden.
Loonbedrijf Van Hal uit Eede zaaide dinsdags in IJzendijke het laatste perceel uien voor hun. Foto: John van Hal
Het betreft hier een perceel van het ras Hypark.
Verspreid over Nederland vielen afgelopen nacht flinke buien. Vooral in Groningen ging het flink te keer. De regenmeter in Niehove stopte bij 20 millimeter. Al het werk moet nog gebeuren, meldt de inzender.
Jan-Anco Wijk in Mensingeweer doet er nog een schepje bovenop. Op het Hogeland in Noord-Groningen viel wel 30mm dinsdagnacht. Wijk verwacht in april geen aardappelen meer te poten. De bieten en uien zijn volgens hem niet of nauwelijks gezaaid in die regio.

Whatsapp Fotoreportage

Voorjaarswerk na herstart op de handrem door regen

13 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Vol goede moede gingen akkerbouwers maandag 11 en dinsdag 12 april weer van start met het zaaien en poten van gewassen. Plaatselijk fikse regenbuien hebben in de nacht van 12 of 13 april voor flink wat neerslag gezorgd. Vooral voor akkerbouwers in Midden- en Noord-Nederland een flinke tegenslag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden