Loonbedrijf Dekker-Haartsen VOF is in Biervliet voor eigen teelt bezig bedden te frezen voor de teelt van pootgoed. De zware grond is nog nat onderin. Ook vonden vele het te koud, zo laat Ivo Haartsen weten.
Vervolgens worden de ruggen vol gepoot met een snarenbedpootmachine. De grond is onderin stug en nat, waardoor niet te diep gefreesd kan worden, zo laat Haartsen weten.
Medewerker Leo Schaeffer van loonbedrijf Breure uit Klaaswaal is bezig met het poten van een perceel Folvas. Het bedrijf moet in de Hoeksche Waard nog zon 80 ha poten. Maar, met drie machines verloopt het werk snel.
Op de kleigrond in Zeeuws Vlaanderen is akkerbouwer Mark Verhage eveneens bezig met het poten van Folva consumptieaardappelen. Alle pootmachines rijden nu, zo zegt hij.
Vooral op de zwaardere gronden moet volgens Verhage nog veel gebeuren. 50 procent zit er inmiddels wel in, zo schat hij.
Bij Straver Akkerbouw in Almkerk is Rick Vos reeds begonnen met het aanfrezen van de aardappelen, terwijl het bedrijf ook nog bezig is poten. Hij schat dat in het deel van Brabant ongeveer 60 procent in de grond zit.
Innovator poten in Ens, Noordoostpolder. Het pootwerk in dit gebied kwam pas eind deze week op gang. In totaal zit 30 procent nu in de grond, schat de inzender.
Loonbedrijf Breure uit Klaaswaal is bezig tuinbonen voor de conservenindustrie in te zaaien. Daarvoor wordt een New Holland T6.160 met Kverneland Optima HD zaaimachine gebruikt. Foto: Adwin Breure
Het bijvullen van zaaizaad en vloeibare kunstmest op de kopakker. Het team bestaat uit twee personen. De kunstmest wordt via een Kverneland fronttank toegediend in de rij.

Whatsapp fotoreportage

Aardappelpoten in volle gang bij zomerse temperaturen

6 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het zomerse weer nodigt akkerbouwers massaal uit om op het land bezig te gaan. Vooral in het midden en noorden van het land moet nog veel gebeuren. Maar, ook in het uiterste zuiden wordt nog hard gewerkt, zo blijkt uit foto's die op de Whatsapp binnenkwamen.

De schattingen over hoeveel aardappelen reeds gepoot zijn variëren van 30 tot 60 procent. Daarmee lijkt het zelfs in het zuidwesten nog niet heel vlot te verlopen. Met een lange termijn prognose vol zon kan de komende tien dagen heel wat werk gebeuren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Heb je zelf mooie foto's van de agrarische sector of andere interessante foto's en grappige video's? Stuur deze dan naar ons WhatsApp nummer: 06 - 123 129 42. Een selectie plaatsen we op boerenbusiness. Via deze link voeg je ons nummer direct aan je contactenlijst toe. Handig!

Meer over

Potenwhatsapp
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden