Biologisch akkerbouwbedrijf Risseeuw uit Schoondijke is bezig met het plukken van suikermaïs. Dat doet het bedrijf zelf met een Franse Bourgoin kolvenplukker. Foto: K. de Nood
Zeeuws Vlaanderen ontsnapte tot kort geleden de meeste regen, waardoor het zeer droog was. Te droog om te kunnen rooien op veel plekken. Deze unieke RVL rooier gebruikt het oude Rumptstad schijvenrooisysteem en dat gaat perfect. Foto: K. de Nood
Een Case IH Axial-Flow 9240 combine op rupsen aan het dorsen in het oosten van Engeland. Een imposante verschijning met zijn 12,3 meter breed maaibord. Foto: R. Baker
Hier wordt het gewas ahi flower geoogst. Een oliehoudend gewas dat rijk is aan gezonde Omega 3 oliën en dit jaar voor het eerst in Engeland wordt verbouwd. Foto: R. Baker
Op 17 september werd in het Twentse Beckum een hakseldag georganiseerd. Je neemt een tiental oude maïshakselaars en veel oldtimers met aanhangers en je hebt een feest. Jong en oud vinden het prachtig om te zien. Foto: N. van der Boom
Naar eigen zeggen is Beckum de geboorteplaats van de Nederlandse snijmaïsteelt. Dit gewas was inderdaad zeer goed gelukt en stond metershoog. Ondanks hun leeftijd konden de meeste hakselaars het prima aan. Foto: N. van der Boom
Plantsjalotten oprapen bij Lodders Landbouw in Dronten. De sjalotten worden geteeld voor Gourmet uit Grootebroek. Het bedrijf specialiseert zich onder andere in sjalotten en knoflook. Foto: N. van der Boom
Het is nu wat lastig te bevatten maar half augustus was het nog zeer nat en onbestendig weer. De tekenen leken ongunstig voor de herfst maar die vrees bleek ongegrond. Hier is akkerbouwbedrijf Stegeman uit Biddinghuizen pootgoed aan het rooien met hun AVR Puma+. Foto: N. van der Boom
Loonbedrijf Heyboer uit Biddinghuizen is bezig rode zaaiuien op te laden half september. Foto: E. Koolhof
Akkerbouwer Corné Schouten uit Espel gebruikt al jaren het voorraad rooisysteem voor zijn pootaardappelen. De zwaden worden vervolgens met een Grimme bunkerrooier opgeladen. Daarvoor is een uienbek gemonteerd. Foto: E. Koolhof
Met vijf combinaties zijn drie loonwerkers bezig vezelhennep te persen voor Hempflax uit Oude-Pekela. Foto: H. Deuling
De grote balen worden vervolgens met een shovel opgeladen en afgevoerd naar de verwerker. Soms wordt de hennep ook gehakseld in plaats van geperst. Foto: H. Deuling